Sport
SPLIĆANI DOLAZE NA VINKOVAČKE JESENI

Mladina: Ljute me individualne pogreške igrača, nadam se da danas nećemo “častiti” Hajduk
Objavljeno 21. rujna, 2019.

Grad na Bosutu ovih je dana u znaku Vinkovačkih jeseni, a danas u slavljenički grad stižu i nogometaši Hajduka. Nekada je dolazak Splićana u Vinkovce bio nogometni praznik, ali okolnosti su sad bitno drukčije. Cibalia je u Drugoj HNL i ne dolazi joj onaj "pravi" Hajduk, nego druga momčad s Poljuda.

Uoči dolaska Splićana u Genscherovoj ulici raspoloženje nije kao na gradskim ulicama. Daleko je od slavljeničkog. Vinkovčani su posljednje dvije utakmice poraženi s istovjetnih 3:0, pa trener Davor Mladina traži načina kako momčad trgnuti iz letargije, jer ono što je pokazala protiv Dugopolja pa Međimurja ne nudi optimizam. U oba susreta "cibalijaši" su u prvih 45 minuta bili još kako-tako dobri, ali u nastavku utakmice jednostavno loši. Trener Davor Mladina čak nije previše nezadovoljan igrom koliko individualnim pogreškama koje su ponovno bile kobne.

- Za utakmicu protiv Međimurja smo osvježili momčad s nekoliko igrača i nisam previše nezadovoljan prezentacijom. Odigrali smo prvo poluvrijeme dobro, ali na kraju su opet naše individualne pogreške došle u prvi plan i koštale nas poraza. Imamo mladu momčad i drugoligaški neiskusnu, tako da ćemo morati ove polusezone dosta toga istrpjeti. U skoroj budućnosti ćemo morati odraditi ozbiljan posao, u prvom redu dovesti kvalitetniji kadar, posebice ako se postave neki viši ciljevi - kazao je Mladina.

Cibalia nakon dva poraza danas dočekuje Hajduk II, mladu momčad koja je već duže vrijeme zajedno i dobro gura na drugoligaškoj sceni.

- Istina, dolazi nam mlada i potentna momčad koja je već duže vrijeme selektirana i uigravana, pa je sigurno da ćemo imati tešku i zahtjevnu utakmicu. Samo se nadam se da će naši igrači odigrati puno bolje i kvalitetnije nego u prethodnim utakmicama te da neće "častiti" Splićane. Mladina će i protiv Hajduka na teren poslati neke igrače koji nisu duže vrijeme bili u prvom planu.

- Za ovu utakmicu ćemo ponovo osvježiti momčad, ali i u takvom izdanju ćemo pokušati osvojiti sva tri boda, ako u tome ne uspijemo, nećemo biti nezadovoljni ni bodom - zaključio je Mladina.

Utakmica Cibalia - Hajduk II igra se danas (subota) na vinkovačkom stadionu u 14.30 sati, a Mladina će na teren u prvih 11 najvjerojatnije poslati sastav: Marijanović, Hajnal, Karaula, Kiš, Salapić, Vincetić, Pavlak, Dejanović, Bajić, Matošević i Dogan. A. Grgić

 

Rezultati by SofaScore

Znamo kakav nam je suparnik i vjerujem da ćemo pronaći igru kojom ih možemo zaustaviti, kaže Mladina
Najčitanije iz rubrike