Kultura
LJETNA OPERNA NOĆ U DONJEM MIHOLJCU

Gromoglasni pljesak publike za sve izvođače
Objavljeno 10. rujna, 2019.
DONJI MIHOLJAC - Kako opera zvuči u modernom ruhu i izvedbama, pokazali su solisti, orkestar i vokalni ansambl HNK u Osijeku, na koncertu u kinodvorani Osvit u Donjem Miholjcu. Svojim iznimnim vokalnim bravurama publiku su počastili sopranistice Ivana Medić i Vesna Baljak, mezzosopranistice Stefany Findrik i Gordana Kalmar, tenor Filip Hozjak i Robert Adamček. Nastupio je i vokalni ansambl u sastavu Danijela Božičević, Mirjana Peteš, Katarina Toplek i Mirna Vidak.

Uz pratnju orkestra kojim je ravnao dirigent Mladen Tutavac izveli su arije iz mjuzikla, filmova i opereta. Koncertnu večer otvorio je orkestar odsviravši skladbu iz filma Jurski park, uslijedila je Barcarola iz Hoffmanovih priča J.Offenbacha koju su izvele Gordana Kalmar i Ivana Medić. U zajedničkom su se nastupu mogle čuti i arija Lippen schweigen iz Leharove Vesele udovice. Osim klasičnih mogle su se čuti i suvremenije kompozicije, a posebice dojmljiv bio je nastup solista i vokalnog ansambla, koji su se predstavili arijama Sun on my face i Chicago iz mjuzikla Sugar, koji je nastao prema motivima jedne od najpopularnijih filmskih komedija Neki to vole vruće, bogato začinjene glazbom. Gordana Kalmar oduševila je dirljivom izvedbom arije Memories, iz mjuzikla Cats, A. L. Webbera, dok je Ivana Medić zablistala veličanstvenom izvedbom arije On my own, iz broadwayskog mjuzikla Les Miserables, za koju je glazbu napisao Claude-Michel Schonberg.

Snježana Fridl
TUTAVAC: Divna publika i atmosfera
Publika je gromoglasnim pljeskom ispratila sve nastupe, a posebno zadnji, na kojem su zajednički izveli ariju Chicago. Izvođačima je čestitao zamjenik gradonačelnika Donjeg Miholjca Tomislav Brusač. Dirigent Mladen Tutavac nakon koncerta izrazio je zadovoljstvo: “Bio je užitak gostovati u Donjem Miholjcu. Divna publika i atmosfera. Trudili smo se biti najbolji i nadam se da je to publika prepoznala. Prema pljesku zaključujem da je bilo lijepih emocija u publici i hvala im za to. Divno smo se osjećali. Nadam se da ćemo ponovno doći”.
Možda ste propustili...

DR. SC. DUBRAVKA SMAJIĆ UZ DAN MATERINSKOG JEZIKA

U nebrizi o hrvatskom jeziku prešlo se sve granice podnošljivosti

GISKO: HRVATSKI NAŠ SVAGDAŠNJI

Susret s jezikoslovkom Dubravkom Smajić

KUĆA ARHITEKTURE OD 27. DO 29. VELJAČE

Predavači Plan D. konferencije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IN MEMORIAM: PROF. MR. ART. JOSIP JERKOVIĆ

Bio je prvi dekan i jedan od utemeljitelja osječke Akademije

2

GLAZBU ZA SLIKOVNICU IZVODI ZAGREBAČKI FESTIVALSKI ORKESTAR

Dan Brown najavio prvu glazbenu slikovnicu za djecu "Divlja simfonija"

3

PALAČA LIJEPIH UMJETNOSTI BOZAR

Novo čitanje stvaralaštva Vjenceslava Richtera