Novosti
OTROVANJE UGLJIČNIM MONOKSIDOM

Djeca iz KBC-a Split prevezena u Rim
Objavljeno 22. kolovoza, 2019.
Dvoje djece, talijanski državljani, koji su zbog teškog otrovanja ugljičnim monoksidom na brodu kod Hvara i životne ugroženosti od prošlog tjedna bili na liječenju u splitskom KBC-u, u srijedu su prevezeni na liječenje u Rim jer im se zdravstveno stanje popravilo, potvrdili su u bolnici.


"Ovo dvoje djece je sa splitskog aerodrom prevezeno medicinskim zrakoplovom u Rim u pratnji talijanskog medicinskog osoblja, i bit će smješteni u bolnici Bambino Gesu", rekla je za Hinu dr. Tanja Kovačević s Jedinice intenzivnog liječenja KBC-a Split.
Zajedno s dvoje djece prevezena je i njihova majka koja je također bila na liječenju u splitskom KBC-u zbog otrovanja ugljičnim monoksidom, ali život joj nije bio ugrožen. Dvoje djece, dječak od pet i djevojčica od 14 godina, otrovana su ugljičnim monoksidom 13. kolovoza, i zbog životne ugroženosti bili su smješteni na Jedincu intenzivnog liječenja splitskog KBC-a. Nakon četiri dana zdravstveno stanje djevojčice popravilo se i bila je izvan životne opasnosti te je premještena na odjel na kojem se nalazila njena majka. Prema riječima doktorice Kovačević, petogodišnji dječak ostao je na Jedinici intenzivnog liječenja sve do danas, kada je prevezen u Rim, ali se i njegovo zdravstveno stanje poboljšalo. Na brodu na Hvaru prošlog utorka, 13. kolovoza, otrovano je ugljičnim monoksidom ukupno šestero talijanskih državljana, od kojih je 57-godišnji muškarac umro.H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike