Sport
DORIS KRIVIĆ

Vratile smo se u elitno društvo u koje i pripadamo
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
Igranje u Superligi je zahtjevnije, spremne smo na taj zadatak, poručuje kapetanica Osijeka

Već prema tradiciji, oko sredine kolovoza s pripremama za novi natjecateljski ciklus kreću i odbojkašice Osijeka. U predstojećoj sezoni sastav Miroslava Đekića ponovo je član elitnog, superligaškog razreda. Nagrada je to za učinak u prošloj sezoni, u kojoj su odbojkašice s Drave pomele prvoligašku konkurenciju. Jedna od igračica, koja je dala znatan doprinos povratku u Superligu svakako je bila i kapetanica Doris Krivić.


- Iza nas je ostala fenomenalna sezona u kojoj smo potpuno ispunile sve ono što je bilo i zacrtano. Povratak u najjači razred bio je cilj, ali nismo očekivale da ćemo ga ostvariti na uvjerljiv način. Imale smo u ligaškom dijelu 20 utakmica, izgubile smo samo tri te smo nekoliko kola prije kraja potvrdile vizu za povratak u konkurenciju, u kojoj nam je i mjesto - smatra Krivić, koja je na otvaranju sezone imala peh s ozljedom lakta, ali nakon oporavka i povratka na parket odigrala je jednu od svojih najboljih sezona.


A Doris je već dugo članica seniorskog pogona osječkog sastava, već punih sedam godina. No za to vrijeme upravo su ozljede i problemi sa zdravljem utjecali na to da ne iskaže svoj potencijal u punom svjetlu. Nakon gotovo dvije godine stanke vratila se u sezoni 2017./18., a u postavi je igrala na mjestu koje joj nije prirodno - liberu.


- Meni je bilo najvažnije ponovo zaigrati, a liber sam postala silom prilika jer je trener smatrao da je to najbolje riješenje koje je tog trenutka bilo raspoloživo. Ta sezona označila je moj igrački povratak, ali smo nažalost na kraju ispale iz Prve lige, što je zasjenilo i dobre nastupe na međunarodnoj sceni u sklopu Challenger kupa, prisjeća se Krivić, koja je prošlog ljeta "prekomandirana" na svoju poziciju, primača/pucača.


- Trudila sam se na liberu dati svoj maksimum, ali povratak na prirodnu poziciju učinio me je sretnom i dodatno motiviranom. Znam gdje se najbolje se osjećam, a mislim da sam to i pokazala tijekom sezone, u kojoj je cijela ekipa zaista igrala na visokoj razini - smatra Krivić, koja je trenutačno s 23 godine jedna od najiskusnijih prvotimki ŽOK-a Osijek, zajedno s tri godine starijom Karlom Šimunec. A od najiskusnijih se s pravom očekuje da predvode ekipu u okršajima koji slijede.
- Igranje u Superligi bit će zahtjevnije, ali mislim da smo dorasle tom zadatku. Bit će nekih promjena u igračkom kadru, ali vjerujem da će dobra atmosfera koja nas krasi i dalje ostati prisutna. Mlada smo ekipa, ali iskusniji za jednu dobru sezonu, stoga vjerujem da ćemo to pokazati u Superligi, gdje namjeravamo igrati na dulje staze - kaže kapetanica osječkih odbojkašica Doris Krivić.


Nino Benčina
7

godina Krivić je članica seniorskog pogona osječkog ženskog odbojkaškog prvoligaša
UZ SPORT IDE I DIPLOMA
Iako su joj ozljede usporile karijeru, Doris Krivić je, osim uspješnog povratka na parket, uspješno plivala i “studentskim vodama”. Ništa čudno jer odbojkaši(ce) su ionako poznati po tome da uspješno djeluju na oba fronta, da sport i nauka uz dobru organizaciju mogu zajedno. Potvrdila je to i osječka odbojkašica koja će u rujnu primiti diplomu magistre medicinsko-laboratorijske dijagnostike.
Možda ste propustili...

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike