Crna kronika
PLATIT ĆE MASNU KAZNU

Pijan iz kružnog toka u krivi smjer
Objavljeno 13. kolovoza, 2019.
OSIJEK


Unatoč oštrijim kaznama broj se pijanih vozača na cestama Slavonije i Baranje ne smanjuje. Zatvorska kazna tako prijeti 33-godišnjaku kojeg je policija za upravljačem Hyundaija požeških registracija zaustavila u nedjelju oko 3.15 u Ulici hrvatskih branitelja u Požegi. Uvidom u policijsku evidenciju utvrđeno je da 33-godišnjak nije smio voziti jer mu je vozačka dozvola istekla. Dodatni krimen mu je što je vozio pijan, alkotest je pokazao da u krvi ima 1,45 promila. Policija ga je odvezla u policijsku postaju na triježnjenje, a bit će mu izdan i prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i zbog toga što mu je vozačka dozvola istekla.

U Osijeku je pak najviša koncentracija alkohola utvrđena u petak oko 18.40 u Ulici kneza Trpimira. Policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 58-godišnjak iz Opatovca, a koji se kretao u suprotnom smjeru, i to na potezu od kružnog toka kod dvorane Gradski vrt do južne osječke obilaznice, gdje su kolnički trakovi fizički odvojeni. Alkotest je potom pokazao zašto je vozač nakon kružnog toka ušao u trak za suprotni smjer - u krvi je imao respektabilnih 2,34 promila alkohola. Vozač je odmah potom uhićen i odveden na triježnjenje. Sada mu prijeti kazna od nekoliko desetaka tisuća kuna, ali i mogući zatvor, jer je vozio pijan i još u suprotnom smjeru, ugrožavajući kako svoj tako i život ostalih sudionika u prometu. M.Bugarić
TRI NESREĆE ZBOG PIJANSTVA
Još tri vozača završila su na triježnjenju u petak jer su pijani izazvali prometne nesreće. Iako nema vozačku dozvolu, 57-godišnjak je pijan (1,35 promila) autom skrivio nesreću u Šamačkoj ulici u Osijeku. Pijan je bio i sudionik nesreće u Đakovu, koji je u krvi imao 2,40 promila. Na kružnom toku Srijemske i Divaltove ulice u prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena, a 39-godišnjem vozaču iz Osijeka utvrđena je koncentracija alkohola u krvi od 2,16 grama po kilogramu. I on je morao na triježnjenje.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike