Novosti
NA 22. MARATONU SUDJELOVALO 28 POSADA

Najbrža je bila lađa “Gusara” iz Komina
Objavljeno 11. kolovoza, 2019.
Dodjelom priznanja pobjednicima u subotu navečer je u Pločama završen 22. Maraton lađa na kojem je sudjelovalo 28 lađarskih posada, a pobijedila je ekipa "Gusara" iz Komina, druga je ekipa "Stablina", a treće je mjesto zauzela ekipa "Crni put" iz Metkovića.

Veliki prijelazni štit kneza Domagoja težak 37 kilogram pobjedničkoj ekipi "Gusara" iz Komina predao je potpredsjednik Vlade, ministar obrane Damir Krstičević, kao izaslanik predsjednice RH (pod čijim se pokroviteljstvom maraton i održava) i premijera. "Maraton lađa je kulturni i športski brend cijele Hrvatske, a lađa je simbol neretvanskog kraja. Time se čuva tradicija i identitet hrvatskog čovjeka u dolini Neretve", rekao je Krstičević čestitajući pobjednicima, ali i svim sudionicima. Podsjetio je kako je na ovogodišnjem Maratonu lađa prvi put sudjelovala i ekipa Hrvatske ratne mornarice (HRM), Satnije mornaričko-desantnog pješaštva Flotile HRM-a, osvojivši 7. mjesto, što je, istaknuo je Krstičević, odličan uspjeh.

Mali štit kneza Domagoja u trajno vlasništvo pobjedničkoj posadi predala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a zlatne medalje Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski i izaslanik predsjednika Sabora RH. Drugoplasiranoj i trećeplasiranoj ekipi uručene su srebrne i brončane medalje, a obje su dobile u trajno vlasništvo i mali štit kneza Domagoja. Veleposlanik Kanade u RH Daniel Maksymiuk dobio je posebnu plaketu Udruge lađara Neretve (organizatora matrona) kao prvi veleposlanik EU-a u Hrvatskoj koji je dosad sudjelovao na Maratonu lađa veslajući za ekipu "Domagojevi gusari" iz Vida. Ekipi "Šumari" iz Bjelovara uručena je plaketa za fer play, a Anto Šunjić dobio je plaketu za nastup u 15 od ukupno 22 dosadašnja Maratona lađa.

Ploveći u posebnom brodu, natjecanje su uz ministra Krstičevića pratili predsjednički kandidati Zoran Milanović i Dejan Kovač, a na posebnom su brodu bili i ministri Tomislav Ćorić, Vesna Bedeković, Mario Banožić, Josip Aladrović, Ivan Malenica i Marija Vučković te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. H
Možda ste propustili...

NAJBOLJE MJERE ZA RJEŠAVANJE I IZBJEGAVANJE NESTAŠICA KLJUČNIH LIJEKOVA

Osnovan Savez za kritične lijekove

JEDNO OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH LICA HRVATSKE TELEVIZIJE

Preminuo novinar Damir Matković