Sport
INTERES ZA CIBALIJU POSTOJI, ALI ODLUKA TEK NAKON REVIZIJE

Kupce bi mogao otjerati samo golemi dug
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Gradsko vijeće dalo je potporu gradonačelniku Ivanu Bosančiću i većinski vlasnik HNK Cibalia, Grad Vinkovci, krenuo je u potragu za strateškim partnerom. Neki će reći konačno, ali ništa nije slučajno. Da ne postoji zainteresiran ulagač (kupac), teško bi Grad izišao s tom inicijativom.

Da netko želi ulagati u Cibaliju, lijepa je vijest za sve Vinkovčane, koji već dugo ljutito prozivaju odgovorne za poniranje i propadanje kluba. Kola godinama idu nizbrdo, a navijači samo žele oporavak nekada uglednog kluba, koji je bio poznato i priznato ime ne samo na hrvatskim nogometnim terenima nego i onima u bivšoj državi. Navodno je ozbiljan interes za ulazak u klub pokazala grupacija koju čine Vjekoslav Čuljak, Portugalac Nelio Lucas iz tvrtke Doyen Sports te menadžeri Miroslav Bičanić i Andy Bara. Spominje se kako bi se u cijelu priču mogao umiješati još jedan ozbiljan ulagač, pa tko ponudi više, on će i ući u Cibaliju. Čini se kako je ovo ljeto donijelo "čudo", jer u Cibaliju godinama, čak ni zabunom, nije ušao baš nitko tko ima "pun kofer novca", i spreman ga je uložiti u Genscherovu 22. Takvi su uglavnom klub zaobilazili u velikom luku, a eto sad se spominju dvije grupacije koje bi željele uložiti svoj novac, podignuti klub na stabilne noge i ulagati u infrastrukturu. Potencijalni investitori žele graditi priču sličnu onoj iz Rijeke ili Osijeka.

No priča o strateškom partnerstvu ili preuzimanju još je na klimavim nogama jer nitko se ne želi upuštati u avanturu ako ne zna koliko će ga ona na kraju stajati. Financijski. A tu je puno nepoznanica, neki spominju da je Cibalijin dug trenutačno 14 milijuna kuna, neki pak da je milijun više. Svakodnevno ispadaju neki novi kosturi iz ormara tako da ni Grad Vinkovci kao većinski vlasnik, a ni potencijalni ulagač ne znaju koliki je trenutačni milijunski minus Cibalije.

Portugalski investitori na čelu s Neliom Lucasom ozbiljni su tipovi i ništa ne prepuštaju slučaju, iako o tome nitko ne želi ništa reći, navodno su razgovarali s čelnicima Cibalije i gradonačelnikom Ivanom Bosančićem, a doveli su i revizore, koji trenutačno češljaju knjige Cibalijina poslovanja i zbrajaju dugove. I. Liović

Ivana Liović
Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike