Sport
S PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU KRENUO OSIJEK II

Kulešević okupio momčad, čeka se imenovanje trenera
Objavljeno 9. srpnja, 2019.

Završila je ljetna stanka za nogometaše Osijeka II koji su jučer krenuli s pripremama za novu sezonu. Prvu prozivku na igralištu SD Olimpija obavio je voditelj Škole nogometa Ivica Kulešević. Tko će biti konačno rješenje na klupi B momčadi umjesto Ronalda Grnje, za sada još nije poznato, no jasno je kako će i pred njim biti postavljeni zahtjevi daljnjeg napretka, i momčadskog i pojedinačnog.


Osijek II u prošloj je debitantskoj sezoni u Drugoj HNL zauzeo treće mjesto, što je odličan domet, no jasno je kako nije i primaran. Glavni smisao drugih momčadi upravo je omogućavanje lakšeg prelaska igrača iz juniorskog u seniorski nogomet, kako bi u konačnici neki od njih mogli biti važni kotačići u A sastavu. Prošla je sezona i na tom polju donijela uspjeh, veći broj igrača promoviran je u prvu momčad te su neki već postali prvotimci.


- Ovo je sad treća sezona otkad Osijek B postoji i mislim da smo ispunili velika očekivanja. Čak ih i premašili promocijom pet-šest igrača iz B momčad koja se dogodila prošlu polusezonu i koji su odlično participirali u Prvoj HNL. Naravno, nova sezona donosi nova velika očekivanja. Želimo da nam igrači napreduju iz dana u dan i budu sve bolji i bolji - rekao je Kulešević, istaknuvši i kako će kadar druge momčadi biti definiran u idućim tjednima. U odnosu na prošlu sezonu bit će dosta izmjena u kadru, neki bi se trebali priključiti nakon priprema s A momčadi, dok su neki na probi.


- Za sada imamo četiri-pet igrača na probi, neki su otišli, neki su priključeni prvoj momčadi. Ima još vremena, sezona počinje tek 17. kolovoza, prerano je još, kroz tri-četiri tjedna znat će se konkretnije. Veliki nam je nedostatak izostanak Caimacova koji je operiran i očekujemo za mjesec-dva njegovo maksimalno uključenje u rad. Svi ostali koji su trebali biti na prozivci ovdje su.
To znači da su od prvoga dana u pogonu Dubrović, Župić, Barišić, Gačić, Benić, Kolega, Kuprešak, Latković, Pavičić, Čikvar, Ilić, Beljo, Radeljić, Krajinović, Klepač, Andronikou, Bognar i Pervan. Osječani će vjerojatno jedan dio priprema odraditi i izvan grada, no još nije točno utvrđeno kada i gdje, a kako je istaknuo Kulešević, u planu je veći broj pripremnih utakmica. Za sada su poznati termini nekih od njih. Prvu provjeru druga momčad bijelo-plavih imat će već ove subote u Mađarskoj protiv SE Szentlorinca, a dogovoreni su još PMFC Pečuh (20.7.), Kozarmisleny (28.7.), turnir u Ruščici (3. i 4.8.) te "generalka" protiv BSK-a (10.8.). Tjedan dana kasnije Osijek II drugoligašku će sezonu otvoriti gostovanjem kod Dinama II. G. Roguljić
Ivica Kulešević

voditelj Škole nogometa

- Imat ćemo dosta prijateljskih utakmica, a izdvojio bih one 20. srpnja, kada ćemo u Novigradu odigrati protiv Manchester Cityja s U19 i B momčadi. To će biti svakako najzanimljivije provjere, a imat ćemo dvije utakmice tjedno. Prva je na rasporedu već sljedeće subote protiv mađarskog SE Szentlorinca.
Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike