Sport
OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Počinje borba za drugi ekipni kuglački domaći trofej. Oni za prvenstvo su podijeljeni, a vidjet ćemo tko će osvojiti one namijenjene pobjednicima Kupa Hrvatske. Do završnog turnira treba proći dvije prepreke, prva je ona u sklopu osmine finala. Svoje mjesto u državnoj završnici našlo je po 16 klubova u obje konkurencije, a pet ih dolazi iz Regije Istok. U muškoj konkurenciji za plasman među osam najboljih bore se Osijek, Đurđenovac i đakovačka Fortuna, koja je to pravo stekla osvajanjem regionalnog Kupa. Kod žena, to je za rukom pošlo virovitičkoj Sloboda - Tvin, a u glavnom ždrijebu završile su i kuglačice Osijeka ‘97, zbog tada još uvijek aktualnog elitnog statusa.

Ždrijeb upravo nije bio naklonjen ženskom slavonskom duetu. Kuglice su dodijelile dva sastava koja su najbolje odradila Superligu. Osječanke će tako na neutralnoj kuglani u Bjelovaru (nema prednosti domaćih staza ako se sastaju ekipe iz istog ranga natjecanja) igrati protiv hrvatskih prvakinja i braniteljica naslova pobjednica Kupa, riječke Mlake (subota, 14). Virovitičanke, kao drugoligašice, dobile su pak ulogu domaćina protiv Istre (Poreč), a susret je u nedjelju točno u podne. Ostali parovi: Šubićevac – Podravka, Rijeka – Siscia, Donat – Split, Plitvice – Zaprešić, Jedinstvo (S) – Kustošija i Endi Tekstilac – Zagreb.

Na papiru, kod kuglača, od terceta s istoka, izglede za prolaz mogao bi imati dvojac. Najveće ima Osijek, koji gostuje u Zagrebu (Grmoščica, subota, 14 sati) kod sada već bivšeg prvoligaša, Ponikve ne bi smjele stati na put Mušaniću, Liović i ostalim suigračima. Ogled prvoligaša Sjevera i Juga je u nedjelju (15) u Ozlju, gdje snage odmjeravaju Fortuna i triljski Bojovnik. Đakovčani svakako imaju prigodu. Najmanja je svakako ona Đurđenovca, koji bi za prolaz dalje trebao u subotu (15 sati) u Ozlju iznenaditi splitski Mertojak, koji je igrao zadnja dva finala Kupa. Još se sastaju: Zaprešić – Velebit, Poštar – Željezničar (Č), Poličnik – Goranka i Grmoščica – Zagreb. Bez borbe je među osam prošao već Zadar, jer je Medveščak 1958 odustao od natjecanja. N. Benčina
Možda ste propustili...

PORAVNANJE FINALNE SERIJE ODBOJKAŠA ZA PRVAKA DRŽAVE

Mursaši napokon dobili Mladost i zakuhali borbu

NAKON PRVOG PORAZA BROKERA OD KVARNERA 2010

Finalna serija ne trpi ovoliki broj promašaja i nervozu

Najčitanije iz rubrike