Sport
DOBITAK U LEOBENU

Dugandžić na putu izlaska iz anonimnosti
Objavljeno 4. srpnja, 2019.
Dvostruki program koji su imali nogometaši Osijeka igrajući test-susrete protiv češkog Banika i austrijskog Mattersburga na površinu su izbacili jedno pomalo neočekivano ime - Marka Dugandžića. Taj napadač čiji su talent neprekidno ugrožavale ozljede u Leobenu je krenuo na put izlaska iz anonimnosti. Iz Austrije stigao je kao četvrti napadač na kojeg nitko nije previše računao. Jasno je to bilo i prema statusu koji je imao, jer je bio pričuva i u drugoj momčadi. Međutim, nakon što je zabio pogotke kojima je Osijek izbjegao poraze u tim utakmicama njegov će se status promijeniti nabolje. Jednostavno je skrenuo pozornost trenera Dine Skendera na sebe.

- Raduje me njegov povratak u život. U posljednje vrijeme imao je stalno problema s ozljedama i nije mi bio u ozbiljnim planovima. No, kao i svi igrači koje smo doveli ovdje je imao priliku za dokazivanje i on ju je iskoristio u minimalnoj minutaži. To je nešto što moram poštivati, pa će se njegov status promijeniti. Dobit će priliku zaigrati i od prve minute da vidimo može li u kontinuitetu pružati dobre igre i postizati pogotke. Naravno, u tim okolnostima trebat će ispuniti i neke druge zahtjeve, kao što su pomaganje obrani i napadanje suparnički stopera kroz visoki presing. Nitko neće biti sretniji od mene, ako u njemu dobijemo dodatnu vrijednost - kaže Dino Skender, trener NK Osijek.

U tandemu Dugandžić-Špoljarić Osijek bi mogao dobiti idealan back up za udarni napadački dvojac Marić-Mance. Zapravo su i igrački to vrlo slični tandemi s tim da ovaj pričuvni doista treba slijediti način koji igra duo koji je danas u prvom planu. Nastavi li se Dugandžić dokazivati i sportski, sektor kluba imat će jednu brigu manje, jer u tom slučaju dovođenje napadača više neće biti prioritet. D.Keler
Marko Dugandžić s dva je pogotka, po jedan Baniku i Mattersburgu, skrenuo pozornost trenera Dine Skendera na sebe
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO-BARANJSKA

Prekinut susret u Bilju

SJEDNICA IO ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

U Kući nogometa i muzejski sadržaj

Najčitanije iz rubrike