Sport
DOBITAK U LEOBENU

Dugandžić na putu izlaska iz anonimnosti
Objavljeno 4. srpnja, 2019.
Dvostruki program koji su imali nogometaši Osijeka igrajući test-susrete protiv češkog Banika i austrijskog Mattersburga na površinu su izbacili jedno pomalo neočekivano ime - Marka Dugandžića. Taj napadač čiji su talent neprekidno ugrožavale ozljede u Leobenu je krenuo na put izlaska iz anonimnosti. Iz Austrije stigao je kao četvrti napadač na kojeg nitko nije previše računao. Jasno je to bilo i prema statusu koji je imao, jer je bio pričuva i u drugoj momčadi. Međutim, nakon što je zabio pogotke kojima je Osijek izbjegao poraze u tim utakmicama njegov će se status promijeniti nabolje. Jednostavno je skrenuo pozornost trenera Dine Skendera na sebe.

- Raduje me njegov povratak u život. U posljednje vrijeme imao je stalno problema s ozljedama i nije mi bio u ozbiljnim planovima. No, kao i svi igrači koje smo doveli ovdje je imao priliku za dokazivanje i on ju je iskoristio u minimalnoj minutaži. To je nešto što moram poštivati, pa će se njegov status promijeniti. Dobit će priliku zaigrati i od prve minute da vidimo može li u kontinuitetu pružati dobre igre i postizati pogotke. Naravno, u tim okolnostima trebat će ispuniti i neke druge zahtjeve, kao što su pomaganje obrani i napadanje suparnički stopera kroz visoki presing. Nitko neće biti sretniji od mene, ako u njemu dobijemo dodatnu vrijednost - kaže Dino Skender, trener NK Osijek.

U tandemu Dugandžić-Špoljarić Osijek bi mogao dobiti idealan back up za udarni napadački dvojac Marić-Mance. Zapravo su i igrački to vrlo slični tandemi s tim da ovaj pričuvni doista treba slijediti način koji igra duo koji je danas u prvom planu. Nastavi li se Dugandžić dokazivati i sportski, sektor kluba imat će jednu brigu manje, jer u tom slučaju dovođenje napadača više neće biti prioritet. D.Keler
Marko Dugandžić s dva je pogotka, po jedan Baniku i Mattersburgu, skrenuo pozornost trenera Dine Skendera na sebe
Možda ste propustili...

FINALNA SERIJA KOŠARKAŠA ZA PRVAKA PRVE LIGE IDE DO KRAJA

Brokeri impresivnim nastupom izborili majstoricu

PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Dobra domaća izdanja preslikati na Gripama

Najčitanije iz rubrike