Sport
SOLIDNE OSJEČKE PRIČUVE

Todor Todoroski - čovjek
s čeličnim plućima
Objavljeno 3. srpnja, 2019.
Trener Dino Skender stavio je pred svoju pričuvnu garnituru zanimljiv izazov. Dao im je 80 minuta igre protiv češkog prvoligaša Banika što je bila dobra prilika vidjeti kakvim snagama Osijek raspolaže u pozadini. I nisu razočarali. Dapače, u prvom dijelu izdržali su određen pritisak koji su napravili Česi, a u nastavku su Osječani bili i opasniji i ako ništa drugo, zaslužili bar remi koji su na kraju uzeli.

- Zadovoljan sam kako je ta momčad odradila svoj posao. Ne samo druga, već i ova treća garnitura koja je na koncu donijela remi koji je u drugom dijelu stalno visio u zraku. U prvom poluvremenu Česi su nas pritiskali, ali smo dobro parirali i izdržali te njihove nalete. U drugom dijelu odigrali smo bolje u ofenzivnom dijelu i mogli smo postići i još poneki pogodak više jer smo dvaput zatresli okvir vrata. Sve u svemu, zadovoljan sam - rekao je Dino Skender, trener bijelo-plavih.

Pojedinačno, nekako je najdojmljiviji bio Todor Todoroski koji je ordinirao kao desni krilni bek. Kakva taj čovjek ima pluća, to je čudo jedno. Imali smo dojam kako bi hladno mogao odigrati još jednu utakmicu. I nije samo riječ o plućima, već posjeduje i dobre tehničke karakteristike. Uopće nema dvojbe kako će u skoroj budućnosti pozicija uz desnu aut-liniju prve momčadi postati njegovo vlasništvo. Na visini zadatka bio je i vratar Ivica Ivušić, a Dmitro Lopa još je jednom pokazao kako se najbolje osjeća kada je na krilnoj poziciji. Ostali su uglavnom dobri, s tim da se od Karla Kamenara očekivalo više, a još uvijek nekako ukočeno djeluje Josip Špoljarić. On se jednostavno mora obračunati sa svojim strahovima... D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku