Sport
HT B2RUN U OSIJEKU - NIKAD VIŠE SUDIONIKA NA STARTU

Osječki pakao: Vrućina smetala, ali nije pokvarila utrku
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
Lani je osječku postaju velike hrvatske poslovne utrke trčalo 650 ljudi, ove godine ih je na startu bilo čak 400-tinjak više

Nakon Splita i Rijeke najveća poslovna utrka u Hrvatskoj, HT B2Run, navratila je i u Osijek. U srijedu se trčalo promenadom, oko mostova, preko Kopike, a start i cilj "kruga" od pet kilometara bio je kod Veslačkog kluba Iktus.

Riječka postaja ove je godine bila najmasovnija (više od 1400 sudionika), a ova osječka definitivno se pokazala kao najvatrenija. Bilo je vruće kao u Sahari, trkačice i trkače sunce je "ubilo" još dok su čekali na startu, ali nitko nije razmišljao o odustajanju. Jednostavno, pozitivna energija koja se širila oko Iktusa nije dala nikome da se premišlja isplati li se trčati na plus 32 C i sparini koju je teško izdržati i kad sjediš u hladu. Vrućina je smetala, ali nije mogla zaustaviti trkače i, srećom, Hitna pomoć, koja je bila u pripravnosti, nije imala posla.

Na poslovnoj utrci, iz raznih poduzeća, manjih, srednjih i onih velikih, obrta i Udruga iz cijele Slavonije i Braranje, ali i mnogo šire, pa čak i iz Beča, okupilo se više od tisuću trkača, što je nevjerojatan porast u odnosu na prošlu godinu. Lani je u Osijeku na startu bilo 650 ljudi, ove godine čak 400-tinjak više.

Nakon što je kolona krenula sa starta kod Iktusa, već na sredini visećeg mosta počelo je odvajanje. Oni najspremniji krenuli su naprijed, a sve trkačice i trkače na kraju mosta čekalo je iznenađenje i osvježenje. Organizatori su se dosjetili sjajne ideje, pozvali su u pomoć vatrogasce i olakšali trkačima. Naime, iz vatrogasnih kola išao je vodeni šmrk kroz koji su prolazili trkačice i trkač i tako pronalazili dobrodošlo osvježenje. U osječkom "paklu" nakon pet kilometara najspremniji se pokazao Matija Crnković iz Maraton kluba Hrvatski Sokol, koji je prvi prošao ciljem s vremenom od 17.41 minuta. Kod trkačica najbrža je bila Silvia Šimunović iz Atlantic Grupa d.d., koja je pet kilometara pretrčala za 19.56 minuta. No, svi koji su došli do cilja zapravo su heroji, a trkačice i trkači redom su stizali vidljivo umorni i iscijeđeni sa samo jednom željom - vode, vode... U sveukupnom poretku tvrtki prvo mjesto osvojili su zaposlenici iz redova Končar-aparati i postrojenja d.d. s rezultatom 1:01.08 sat. Oni su ujedno i pobjednici u kategoriji srednjih tvrtki, u konkurenciji malih najbolja je bila ekipa Hidroing d.o.o., a velikih HEP. Među udrugama prvo mjesto osvojio je Maraton klub Hrvatski sokol, a među obrtima La Rosa.

Od ove godine sudionici poslovne utrke B2Run sudjeluju u velikom trkačkom humanitarnom izazovu - u onom gradu u kojem Garmin kao službeni Timekeeper HT B2Runa zabilježi najbrže prosječno vrijeme trkača, HT će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice. Na žalost, Osijek neće osvojiti tu nagradu, jer je imao prosječno vrijeme od 33 minute i 20 sekundi, a to je slabije od Splita (29 minuta i 52 sekunde). Ove godine je vrućina smetala, a dogodine je prilika biti i najbolji i najmasovniji. Kako je krenulo - nije nemoguće.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike