Novosti
TEŠKA KAZNENA DJELA PROTIV SIGURNOSTI

Zbog tragedije u HE Plat osmero osumnjičenih
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Zbog nesreće u kojoj su početkom godine u Hidroelektrani Plat kod Dubrovnika poginula tri radnika, u ponedjeljak ujutro privedeno je više osoba u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, nad kojima se trenutno provodi kriminalističko istraživanje.


Policijska uprava dubrovačko-neretvanska započela je rano jutros realizaciju višemjesečnog kriminalističkog istraživanja vezano uz nesreću u Hidroelektrani Plat, u čijoj je završnici veći broj osoba u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku tijekom jutra doveden u policijske prostorije te je u tijeku njihovo ispitivanje u svojstvu osumnjičenika, rekla je Hini glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.
Istraživanje nad osumnjičenicima provodi se u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom u Dubrovniku. Nakon što budu ispitani, očekuje se da će biti predani pritvorskom nadzorniku u Dubrovniku, kazala je Mandić. Jutarnji list objavio je da je uhićeno osam osoba i da je među njima i član Uprave HEP-a Nikola Rukavina. U požaru koji je 10. siječnja buknuo u HE Plat nestala su tri radnika, koja su nakon opsežne potrage pronađena mrtva. Jedno tijelo pronađeno je istog dana oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugo oko 21.50 na obali mora u Cavtatu. Za trećim djelatnikom HE tragalo se do nedjelje, 13. siječnja, navečer, kada je njegovo tijelo locirano u pomoćnoj cijevi odvodnog kanala HE. H