Novosti
BRAD KEYWELL NOVI JE EY SVJETSKI PODUZETNIK GODINE

Hrvatski Infobip u svjetskom vrhu
Objavljeno 9. lipnja, 2019.
Čelnik tvrtke Uptake Technologies Inc., američki poduzetnik Brad Keywell, proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine, a Hrvatsku i njezino poduzetništvo u završnici u subotu u Monte Carlu predstavljala je svjetski priznata IT tvrtka Infobip.

Titulu najboljeg Keywell osvojio je u konkurenciji 57 nacionalnih pobjednika iz 47 zemalja svijeta i tako postao devetnaesti poduzetnik kojemu je kroz program revizorsko-konzultantske tvrtke EY pripala titula najboljeg svjetskog poduzetnika, priopćili su iz agencije Millenium promocija.

Brad Keywell, nakon što je uspješno pokrenuo šest tvrtki, godine 2014. osnovao je Uptake Technologies Inc. Bave se osmišljavanjem softvera za prediktivnu analitiku, a danas surađuju s desetcima industrijskih tvrtki kojima pomažu odrediti kada neki dio opreme ne funkcionira ili će se pokvariti. Na inovativan način analiziraju podatke iz senzora na industrijskim strojevima i opremi, a zatim koriste znanstvene modele za predviđanje problema prije nego se pojavi.

Svjetska EY završnica okupila je renomirane svjetske poduzetnike, a Hrvatsku i njezino poduzetništvo predstavljali su Silvio Kutić, Izabel Jelenić i Roberto Kutić iz tvrtke Infobip d.o.o., koji su u ožujku proglašeni hrvatskim EY Poduzetnicima godine. Nastupima na svjetskoj pozornici, predstavljajući svoje poduzetničke početke, globalne uspjehe i planove, Infobip je stekao veliki ugled među svjetskim kolegama. Tvrtka je utemeljena 2006. u Vodnjanu, a danas posluje na šest kontinenata preko 61 ureda u kojima zapošljava 1500 ljudi.

U sklopu petodnevnog programa u Monte Carlu, Emil Tedeschi, poduzetnik i predsjednik žirija domaćeg izdanja, te Mate Rimac, također član žirija i prošli hrvatski EY Poduzetnik godine, sudjelovali su u panel-raspravama i predavanjima. H
Tvrtka Uptake Technologies Inc. bavi se osmišljavanjem softvera za prediktivnu analitiku