Novosti
RAZMATRAJU MOGUĆNOSTI ISPLATE IMOVINSKE KORISTI

Kako će Sanader platiti kaznu?
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je u petak da će država razmotriti sve mogućnosti koje im stoje na raspolaganju kako bi od bivšeg premijera Ive Sanadera, slijedom pravomoćne presude, oduzela protupravno stečenu imovinsku korist u slučaju Planinska. "Razmotrit ćemo sve mogućnosti koje stoje na raspolaganju, jedan dio imovine još je blokiran, naravno da nam je interes kao državi i Državnom odvjetništvu da se izvrši pravomoćna sudska presuda pa i u onom dijelu koji se odnosi na oduzimanje imovinske koristi", rekao je Jelenić novinarima. Dodao je da će se još vidjeti u kojoj mjeri i na koji način je to moguće provesti iz blokirane imovine ili će to učiniti na neki drugi način. Objasnio je da se rok od 15 dana odnosi na dobrovoljno plaćanje, a tek nakon toga počinju teći rokovi za ovrhu. Dodao je kako mu je teško odgovoriti koliko bi to moglo potrajati.


"Vidjet ćemo", kazao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, upitan misli li da će se povrat imovine provesti u predviđenom roku od 15 dana. Dodao je, međutim, da nema uvid kako će se to voditi s obzirom na to da je za to nadležno Državno odvjetništvo.
Novinare je zanimala i istraga koja je pokrenuta zbog curenja informacija u aferi SMS, a glavni državni odvjetnik novinare je upozorio da ga potiču na kazneno djelo s obzirom na to da su izvidi tajni, pa o tome ne smije govoriti. H
Možda ste propustili...

TKO JE SVE IZABRAN U 11. SAZIV HRVATSKOG SABORA

Andro Krstulović Opara: Dokinuti teror tolerancije prema budalaštinama

SREDNJOŠKOLCI U SABORU:

Politika nije šou i zabava