Kultura
DODJELA NAGRADE “ANTO GARDAŠ”

Knjiga za djecu i mladež
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
OSIJEK

Društvo hrvatskih književnika, u suradnji s Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom i Ministarstvom kulture 13. put dodjeljuje Hrvatsku književnu nagradu za najbolju proznu knjigu za djecu i mladež “Anto Gardaš”, koja nosi naziv prema imenu istaknutog osječkog književnika za djecu. Dobitnik ili dobitnica nagrade bit će proglašen na prigodnoj svečanosti koja će se održati u Osijeku danas (subota, 18. svibnja) u 11 sati u knjižari Nova, a tom prigodom predsjednik Slavonsko-baranjsko-srijemskog ogranka Društva hrvatskih književnika Mirko Ćurić svečano će uručiti nagradu.

Na ovogodišnji je natječaj stiglo 36 naslova, a Povjerenstvo u kojem su sastavu dr. sc. Dijana Zalar, Branka Primorac i Stjepan Tomaš, u uži je izbor odabralo djela Snježane Babić Višnjić "Suze Boga Marsa", Tomislava Bašića "Otok", Mladena Kopjara "Sjena brončanog štakora", Ksenije Kušec "Otok", Anđe Marić "Tajna zmajskog mosta", Zorana Pongrašića "Život (ni)je bajka", Josipa Sanka Rabara "Bajke i priče za djecu", Silvije Šesto "(Z)ezopove basne" i Tihija Stepanića "Ljeto na jezeru Čiču".

Dosadašnje nagrade dobili su pisci, koji se cijeli svoj dosadašnji opus posvetili književnosti za djecu, ali i oni kojima je to bio "izlet" iz uobičajenih tema. D.Kć.
Možda ste propustili...

TRIKO CIRKUS TEATAR

Cabaret na Rabu

"IZA IGARA“ U OBJEKTIVU MARKA ERCEGOVIĆA

Nevidljiva zakulisna događanja

U SKLOPU 70. IGARA OTVOREN TREĆI SUSRET U DEPOU DUBRAVKE LOŠIĆ

Umjetnica detronira umjetničku ekskluzivnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZ GAVELLE NAJAVLJUJU PET PREMIJERNIH NASLOVA

Magelli postavlja "Malograđane" Maksima Gorkog za početak nove sezone

2

PREDSTAVA POVODOM 600 GODINA ORLANDA

Publika svih naraštaja uživala u marionetskom svijetu vitezova

3

U SKLOPU 70. IGARA OTVOREN TREĆI SUSRET U DEPOU DUBRAVKE LOŠIĆ

Umjetnica detronira umjetničku ekskluzivnost