Ekonomija
PANEL “MLADI U PODUZETNIŠTVU”

Lakše do savjeta za pokretanje posla
Objavljeno 17. svibnja, 2019.
Tri studentice Ekonomskog fakulteta u Osijeku odlučile su uzeti stvar u svoje ruke i kolegama na oglednim primjerima pokazati kako se u Slavoniji može pokrenuti uspješan posao, čak i u ranim dvadesetima. One su Dora Barbarić, Iva Gelenčir i Đurđica Ervačić, a u četvrtak su na svom EFOS-u organizirale panel "Mladi u poduzetništvu", na kojemu su mladi sudionici objasnili kako je izgledao njihov ulazak u poduzetničke vode i kako su se uspjeli nametnuti na zahtjevnom tržištu.

- Na panelu svoja iskustva opisuju većinom poduzetnici iz Osijeka, kao i neki iz Zagreba, koji su studentima došli približiti poduzetništvo i pokazati im da je uz dobru ideju, rad i trud sve moguće ostvariti. Zbog toga smo pozvali ugostitelje, građevinske projektante, modne kreatore i influencere kako bismo obuhvatili nekoliko različitih industrija i otkrili kako se u njima može uspjeti - objasnila je na otvorenju studentica Dora Barbarić, naglašavajući kako je glavni cilj panela predstaviti praktičnu stranu priče pri pokretanju posla. Upravo je takvu inicijativu podržala i prof. dr. sc. Sunčica Oberman Peterka, prodekanica za nastavu na EFOS-u, koja je upozorila kako se studentima obično predstavljaju zreli, ostvareni poduzetnici, čija iskustva ponekad nisu ni primjenjiva na današnju gospodarsku situaciju, pa je ovaj panel odlična prilika da studenti na pristupačniji način dobiju savjete za pokretanje posla.
M.Mandić
Od ugostitelja do influencera
Panel “Mladi u poduzetništvu” podijeljen je na dvije razine. Na prvoj su nastupili Marko Gavran, vlasnik trgovine Dream Store, Ivan Kordić, vlasnik slastičarnice Slatka tvornica, te Matija Čakalić, vlasnik prve osječke palačinkarnice Mr. ČinkOs. Marijan Bilić i Krešimir Mileta, mladi poduzetnici kojima poznata Kavana Journal predstavlja dodatni izvor prihoda, rekli su da im je u prvom planu istoimena građevinska tvrtka te novootvoreni projektni biro, a sve je zaokruženo modernim poduzetničkim pričama influencerica Tee Dujmić i Lorin Nukić, kao i uspješnog modnog dizajnera Antuna Aščića.
Najčitanije iz rubrike