Sport
ODBOJKAŠKO PH MLAĐIH UZRASTA

“Mursašima” primat, srebro Baranjkama
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
Još jedna državna odbojkaška završnica u Rovinju za mlađe dobne kategorije. Ovoga puta igralo se za primat u konkurencijama U11 i U13, gdje su zapažene uloge imali i slavonsko-baranjski predstavnici, koji su se istaknuli u starijoj skupini.

Odbojkaši Murse-Osijek uzeli su primat kod najmlađih kadeta. Učenici Zvonimira Bogdanovića i pomoćnika Josipa Fehira nanizali su šest pobjeda, sve sa po 2:1 u setovima. Redom su padali Daruvar, Rovinj, Medicinar Trnje, Mladost, Grobničan i Zadar. Ovo je druga ovosezonska titula za Mursu-Osijek (nedavno slavili mlađi kadeti), koju su osvojili: Jakov Šušnjara, Martin Bošnjak, Jakov Gutzmirtl, Patricio Orkić, Gabriel Šunjo, Luka Bošnjak, Dorian Mihin, Niko Puljić, Ante Livaja i Krešimir Bohović.

Mnogo brojnija (27 ekipa) bila je konkurencija U13 kod djevojčica. Od pet klubova Regiju Istok najbolje je prezentirala Baranja, koja se kući vratila kao državni viceprvak. Sastav Darka Bošnjaka u eliminacijskoj je fazi svladao Kaštel Lukšić (2:0), u četvrfinalu izgleda nije imao Dinamo (2:0), a polufinalni obračun donio je sraz s Ferivi Višnjevcem. Belomanastirke su slavile 2:0 (19, 22). Ipak, u finalna dva seta (12,19) bolja je bila zagrebačka Mladost. U srebrnom sastavu bile su: Lea Tkalec, Lana Kos, Leonora Vereš, Lada Zvečevac, Ela Šimunić, Ivana Ilić, Nia Jakopec, Una Strajnić, Anja Balatinac, Lara Dominić, Lorena Blagus i Iskra Zečević. Blizu medalje bile su Višnjevčanke, koje su u dvoboju za treće mjesto poražene od Olimpika 2:0 (12, 14). Čepin je završio na desetom mjestu nakon poraza od Fintane Vrsar 2:0, a Osijek je u utakmici za 17. mjesto poražen 2:0 od Pazina. Našice je turnir zaključilo pobjedom 2:0 u srazu za 23. mjesto.

Pet klubova iz naše regije igralo je u društvu U11 kod odbojkašica. Nitko nije stigao do postolja, osječka Linga stigla je do eliminacijske faze, ali je u četvrtfinalu sa 2:1 slavio Dinamo. U razigravanju od 5. do 8. mjesta u tri seta bolji je bio i Medveščak, a onda je u borbi za sedmo mjesto ostvarena pobjeda nad Trogirom (2;1). U susretu za 9. mjesto Ferivi Višnjevac svladao je Ennu Vukovar (2:0), Osijek je u borbi za 11. poziciju poražen od Velog Vrha (2:0), a u susetu za 13. mjesto Čepin je izgubio od Rockwoola (2:1). N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike