Sport
USPJEŠNA SEZONA OSJEČKIH RUKOMETNIH STRUČNJAKA

Silvio Ivandija (Dubrovnik) - Rukometnu Premijer ligu doveo u grad vaterpola
Objavljeno 19. travnja, 2019.

Vezani članci

USPJEŠNA SEZONA OSJEČKIH RUKOMETNIH STRUČNJAKA

Hrvoje Privšek (Bjelovar): Cilj je da Bjelovar opet bude rukometno središte

USPJEŠNA SEZONA OSJEČKIH RUKOMETNIH STRUČNJAKA

Dag Kovačević (Požega) - U viši rang plasirali se stopostotnim učinkom

Pobjedom nad Splitom u 20. kolu Prve lige "jug" prvi put u elitnom razredu muškog hrvatskog rukometa igrat će Dubrovnik. Grad vaterpola tako je dobio premijerligaša u još jednom trofejnom hrvatskom sportu.

Uspjeh dubrovačkog rukometa potpisuje Silvio Ivandija. Osječanin, trener koji je radio na različitim adresama, jedna od posljednjih bila je ona kada je vodio najtrofejniju našu momčad, PPD Zagreb. Trenutno je popularni Siki, kakav nadimak nosi još iz vremena kada je igrao rukomet u osječkoj Elektri (neko vrijeme vodio je i rukometaše Osijeka, nap. a.), i prvi asistent izborniku Lini Červaru pa je na proslavu ulaska u Premijer ligu stigao s okupljanja reprezentacije.

- O reprezentaciji i toj skupini dečki stvarno mogu reći sve pozitivno. Atmosfera je odlična, i dalje se osjeća kako svi s posebnim veseljem dolaze u to okružje. Červar? I dalje je to čovjek u kojeg je dosta energije, a, vjerujte, ovi ga mlađi s posebnom pozornosti slušaju. Upijaju svaku njegovu riječ - pričao je Ivandija, kojeg smo ipak nazvali kako bi ispričao svoju "gosparsku priču".

- Stigao sam prošlog ljeta. Već je nekoliko godina ideja i cilj plasman u Premijer ligu. Nekoliko godina, prije odlaska u Zagreb, bio je tu Sarać (Zlatko Saračević, nap. a.), bili su blizu, nisu uspjeli, ali su stvorili dobre temelje. Mene posebno veseli što su okosnica momčadi domaći dečki, znači, rođeni Dubrovčani ili oni koji su se s roditeljima doselili u Dubrovnik. Od igrača sa strane doveli smo Josipa Jurić-Grgića, Zagrepčanina koji je prošle godine igrao u NEXE-u i pivota iz Imotskog. Imamo u klubu pet selekcija, četiri trenera, zajedno s nama radi i ženska ekipa, tako da bi ova priča mogla potrajati.

Otkrio je Ivandija kako je u Dubrovnik zbog posla otišao bivši osječki rukometaš Vedran Abramović, koji mu je zajedno s bratom Hrvojem Privšekom među prvima čestitao na Facebooku.

- Predsjednik kluba i ja bili smo s njim baš na poslu gdje sada radi. Iskazali smo želju da ga priključimo, ponuđena mu je i jedna selekcija za vođenje, a Vedran je pokazao želju za priključenjem, samo što je zatražio time-out dok posloži stvari na novom poslu i novom okružju.

Dubrovnik će, po svemu sudeći, biti jedini premijerligaš s juga Hrvatske.

- Vjerujem da to može razveseliti svakog ljubitelja rukometa u Hrvatskoj. Razvija se i rukomet, a u zaleđu je i Hercegovina, odakle dolaze sjajni rukometaši. Nadam se kako će se vratiti i ostali hrvatski rukometni centri, poput Metkovića, dakako i Splita, s ovoga hrvatskog juga. Naravno, nadam se da će se i u Osijeku stvoriti uvjeti pa da nakon dosta godina imamo i tamo premijerligaša - zaključio je Ivandija.

Krešimir Lacković
Najčitanije iz rubrike