Sport
USPJEŠNA SEZONA OSJEČKIH RUKOMETNIH STRUČNJAKA

Hrvoje Privšek (Bjelovar): Cilj je da Bjelovar opet bude rukometno središte
Objavljeno 19. travnja, 2019.

Vezani članci

USPJEŠNA SEZONA OSJEČKIH RUKOMETNIH STRUČNJAKA

Dag Kovačević (Požega) - U viši rang plasirali se stopostotnim učinkom

USPJEŠNA SEZONA OSJEČKIH RUKOMETNIH STRUČNJAKA

Silvio Ivandija (Dubrovnik) - Rukometnu Premijer ligu doveo u grad vaterpola

Prije dvije godine Hrvoje Privšek otišao je u Bjelovar gdje mu je zadaća bila revitalizirati bjelovarsku školu rukometa. Preuzeo je vođenje Škole RK-a Bjelovar, na početku preuzeo je selekciju mini rukometa te 2002. i 2004. godište.

Prvi rezultati odmah su bili vidljivi, generacija 2004. osvojila je treće mjesto na državnoj završnici, a 2002. se plasirao u Prvu kadetsku ligu. No uslijedio je poziv i za vođenje seniorske momčadi Bjelovara. Koja je tri kola prije kraja Prve hrvatske lige "sjever" pobjedom u Zagrebu kod Maksimir Pastele matematički osigurali plasman u Premijer ligu u kojoj bjelovarski rukometaši nisu igrali već četiri sezone.

- Primarni cilj kada sam preuzeo momčad bio je povratak u Premijer ligu. Ostvareno je to, premda moram priznati kako je sezona protekla uz dosta turbulencija, ali smo ipak dva kola prije kraja ostvarili - pričao je osječki rukometni trener na "privremenom radu" u Bjelovaru koji danas vodi brigu o seniorskoj momčadi Bjelovara te i dalje o 2002. i 2004. godištu.

Kako se Osječanin snašao u gradu koji nazivaju "gradom rukometa"?

- Takav status Bjelovar je nekada imao. Dosta godina je prošlo, ali naravno, radi se da to ponovno postane i na dobrom su putu. Rukometašice su pri vrhu u Prvoj hrvatskoj ligi, rukometaši su se sada vratili u Premijer ligu. Po meni, kada i rukometašice i rukometaši budu igrali u Europi, onda će se Bjelovar moći nazvati ponovno rukometnim gradom. Plan je rasti iz godine u godinu ne samo u pogledu prve momčadi nego prije svega i rukometne škole. Moram istaknuti veliku agilnost predsjednika, ali i da Klub ima i podršku gradonačelnika u svemu što radi.

U Bjelovaru ili kako ih nazivaju "Kezizupcima" su i četvorica mladih osječkih rukometaša.

- Grizelj i Repušić su kod mene u prvoj momčadi, a u mlađim kadetskim, odnosno mlađekadetskom uzrastu su Vuleta i Hećimović. Rade dosta u gradu i u klubu kako bi stvorili bazu pa su tako potpisali s osmoricom mladih igrača stipendijske ugovore od kojih su dvojica Osječana, jedan iz Požege i petorica domaćih iz Bjelovara.

O osječkim rukometnim i općenito sportskim temama Privšek nevoljko govori. Bar će uvijek naglasiti "ovo nije za novine". Uostalom, kada je odlazio iz RK-a Osijek u Bjelovar, mnogi su zaključili kako je grad napustio još jedan iz onog kojeg prepoznajemo kao kvalitetan trenerski kadar.

- Na naplatu dolazi nešto što se pogrešno radilo prije desetak godina. A iskreno, nisam baš optimist. Moramo krenuti iz početka - zaključio je Osječanin na klupi Bjelovara.

Andrea Ilakovac
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana