Ekonomija
KONFERENCIJA "ULAGANJE U ODRŽIVOST"

INA osvojila nagradu za najbolje izvješće o održivosti, HEP za napredak u izvještavanju o održivosti
Objavljeno 17. travnja, 2019.
INA d.d. osvojila je Deloitteovu nagradu za najbolje izvješće o održivosti Green Frog, a HEP d.d. osvojio je Green Frog za najveći napredak u izvještavanju u 2018. Svečana dodjela nagrade na razini država srednje Europe, kojima su se ove godine pridružile Rusija i druge države iz Zajednice neovisnih zemalja, prvi je put održana u Hrvatskoj, i to u sklopu konferencije "Ulaganje u održivost", koju su zajednički organizirali Deloitte, Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact Mreža Hrvatske.
Uvodni govor održala je Vedrana Jelušić, Deloitteova partnerica u Odjelu financijskog savjetovanja, koja je istaknula: "Drago nam je što možemo pružiti podršku investitorima kojima su ulaganja u održivost prioritet. Smanjenje štetnih emisija, povećanje energetske učinkovitosti i zaštita okoliša podižu konkurentnost i jačaju otpornost gospodarstva u svim ekonomskim ciklusima." Uvodno je govorio i Davor Majetić, glavni direktor HUP-a, koji je izjavio: "Tvrtke koje ulažu u održivost su konkurentne i privlačne budućim investitorima, ali i potrošačima i klijentima, kao i novim zaposlenicima, koji sve više traže posao u tvrtkama koje imaju razvijene više ciljeve poslovanja."
Uzvanike su pozdravili i Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, i Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta. Tom prigodom ministar Ćorić je rekao: "Poslovati u skladu s ciljevima održivog razvoja zahtjevan je proces i kratkoročno nosi velike troškove, no dugoročno se uvelike isplati." "Deloitteov natječaj za najbolje izvješće o održivosti Green Frog inicijativa je koja nastoji promicati održivost kao temelj poslovne uspješnosti. Iz godine u godinu na navedeni natječaj prijavljuje se sve više sudionika, a ove je taj broj impozantan", istaknula je Ivana Turjak Čebohin, direktorica u Deloitteu i voditeljica Green Frog Award Hrvatska. Z.Rupčić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike