Sport
BIJELO-PLAVI NISU PREKINULI SERIJU BEZ POBJEDA

Drama u Gradskom vrtu: Osijek osvojio samo bod
Objavljeno 29. ožujka, 2019.
Gorica je dvaput vodila, a Osijek se uspio vratiti, no izostao je konačni preokret

Vezani članci

GORICA PRESUDILA TRENERU NK OSIJEK

Zoran Zekić je bivši, na klupi će ga zamijeniti Dino Skender

Osijek nije uspio prekinuti seriju utakmica bez pobjede ni protiv Gorice. Gosti su odnijeli bod iz Gradskog vrta, ali vjerojatno će biti nesretni jer su dvaput vodili, ali nisu to uspjeli sačuvati.


Osječani su, pak, opet prelako primali pogotke u trenucima kada je utakmica bila otvorena. Kao da nisu dovoljno ozbiljno doživjeli Kristijana Lovrića, dvostruki strijelac bio je nerješiva zagonetka za obranu bijelo-plavih, a posebno je bolan bio drugi pogodak koji je krilni napadač Gorice zabio ni minutu nakon što su Osječani uspjeli izjednačiti. Uvjerljiv nije bio ni sudac Fran Jović koji je u vjerojatno propustio u završnici susreta dosuditi kazneni udarac za Osijek kada je u šesnaetsrecu povučen Škorić, a ostaje i upitno zbog čega je Ejupiju dao drugi žuti karton nakon što je na njemu napravljen prekršaj. Uglavnom, bila je to atipična utakmica u kojoj nije bilo previše prilika, a pala su četiri pogotka. Remi nedvojbeno predstavlja novi kiks Osijeka koji će mu dodatno otežati borbu za Europu, ali nakon svih šokova koje su doživjeli tijekom susreta sreća je što su uspjeli izbjeći poraz.

Lovrić pogodio

Trener Osijeka Zoran Zekić izabrao je oprezniji pristup u prvom dijelu. Krenuo je s tri centralna braniča očito strahujući od opasnih kontra napada gostiju, ali to mu se u prvom dijelu nije isplatilo. Osijek je bio neuvjerljiv, praktično bezopasan, a opet je pogodak primio praktično iz prvog udaraca prema svojim vratima i neposredno prije odlaska na odmor dospio u vrlo neugodnu situaciju. Vrlo mlako su igrali bijelo-plavi ni u jednom trenutku nisu uspjeli napraviti ozbiljniji pritisak na obranu gostiju, pa se u prvih 20 minuta na terenu nije događalo ništa. Tek je u 22. minuti stigla prva poluprijetnja kada je Marić spustio loptu za Bobana, a on je iskosa sa desetak metara loše pucao. Gorica je bila vrlo strpljiva i čekala pogrešku Osječana koja je stigla u 29. minuti. Manjak komunikacije između Gutija i Škorića izazvao je njihov sudar koji je Zwolinskom otvorio odličnu priliku. Imao je Poljak nekoliko rješenja kada je došao nadomak kaznenog prostora, a izabrao je najgore odlučio se proigrati Lovrića na lijevoj strani koji je ušao u zaleđe. Imao je Osijek puno sreće u toj situaciji.U 33. minuti dobru akciju izveli su Marić, Pilj i Janža, a ovaj posljednji ju je završio udarcem sa 15-ak metara koji je odlutao poviše vrata. Možda i najbolju priliku u prvom dijelu Osijek je imao u 38. minuti kada je Janža odlično ubacio slijeva, lopta je pala na nogu posve zaboravljenom Mariću, no centarfor bijelo-plavih kao da je ostao iznenađen u toj situaciji, pa je sa osam-devet metara pucao posve neprecizno. Činilo se tada kako će tih slabih prvih 45 minuta završiti bez pogdaka, ali onda je stigla nova pogreška Osječana koju su gosti, ovaj put, znali kazniti. U 40. minuti Dvorenković je zdesna uputio naoko bezopasan ubačaj koji je pao na drugu stranu na rub kaznenog prostora, Šutalo je mogao raščistiti tu situaciju, ali je promašio loptu, koja je došla do Lovrića, Osječani su ga pustili da se namjesti i sa 15 metara nacilja i neobranjivo pogodi sam donji lijevi kut za vodstvo Gorice. Tako su bijelo-plavi po tko zna koji put pogodak primili gotovo ni iz čega i došli u najgoru moguću poziciju u kojoj su morali loviti rezultatski zaostatak.

Osijek se vraćao

Tijekom odmora trener Zoran Zekić odmah je reagirao i na teren poslao dva napadača Ejupija i Hentya umjesto slabih Šutala i Ćavara. I nije dugo trebalo da Osijek dođe do izjednačenja. U 57. minuti Janža je prizemnim ubačajem pronašao Škorića koji je iz blizine skrenuo loptu u mrežu. No, kratkog je vijeka bila radost bijelo-plavih jer su gosti već u slijedećem napadu opet došli do prednosti. Koban je za osječku obranu opet bio neugodni Lovrić koji je još jednom pokazao koliko kvalitetan udarac jer je zabio na isti način kao i prvi put samo je u ovoj situaciji bio metar-dva izvan kaznenog prostora. Opet je naciljao toliko precizno da Malenica nije imao nikakve izglede obraniti taj udarac koji je odsjeo u samom donjem lijevom kutu. No, ubrzo se Osijek opet vratio u život. U 68. minuti Janža je poslao dugu loptu prema napadačima, a Ejupi je pokazao svu raskoš svog napadačkog talenta i sa 16 metara doslovce rasparavo mrežu u lijevom kutu nemoćnog Kahline koji je samo pogledom ispratio tu bombu. U sljedećim minutama opasno je živio Osijek. Lovrić pravio puno nereda po desnoj strani obrane, a iz jednog takvog njegovog prodora došla je prilika za Suka čiji je udarac s ruba kaznenog prostora otišao zamalo preko vrata. Završnica susreta bila je posve otvorena. Obje su momčadi željele još jedan pogodak koji bi ih doveo do pobjede, ali na koncu nijednoj nije pošlo za nogom to učiniti. Prvi je priliku imao Osijek kada je Škorić pucao iz gužve u kaznenom prostoru ali je obrana gostiju nekako blokirala taj njegov pokušaj. Činilo se kako je kapetan Osijeka u toj situaciji bio povučen ali Jović nije dosudio ništa. A onda je u 89. minuti Ejupi dobio drugi žuti karton i morao napustiti teren. Nije nam baš bilo najjasnije zbog čega se slabi zagrebački sudac odlučio na taj potez, a odmah nakon Ejupija na tribinama je završio i trener Osijeka Zoran Zekić koji je burno prosvjedovao na tu odluku.

U sudačkoj nadoknadi imala je Gorica dvije velike prilike za pobjedu kada su Mathieu i Zwolinski bili sami pred Malenicom, ali je osječki vratar u oba navrata na vrijeme napustio liniju i spriječio pogodak s tim da je mu je u drugom navratu pomogao i Lončar. Osijek je tako i u petom uzastopnom susretu ostao bez pobjede.
Dalibor Keler
Rezultati by SofaScore
OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 1750. Sudac: Fran Jović (Zagreb) - 5. Strijelci: 0:1 Lovrić (40), 1:1 Škorić (57), 1:2 Lovrić (58), 2:2 Ejupi (68). Žuti kartoni: Lončar, Škorić, Ejupi (Osijek), Jovičić, Suk, Maloča, Mathieu (Gorica). Crveni karton: Ejupi (Osijek)

IGRAČ UTAKMICE: KRISTIJAN LOVRIĆ (GORICA)

OSIJEK                      2  (0)

Malenica 6, Lončar 6, Guti 6, Škorić 6, Šutalo 5,5 (od 46. Ejupi 6), Kleinheisler 5,5, Ćavar 5,5 (od 46.Henty 6), Pilj 5,5 (od 83. Abazaj -), Janža 6,5, Boban 5,5, Marić 5,5.

GORICA                    2 (1)

Kahlina 5,5, Musa 6,5, Oboabona 6, Jovičić 6, Čabraja 6, Maloča 6, Suk 6,5, Dvorneković 6 (od 72. Mathieu 6), Ndaiye 6 (od 60. Maslowski 5,5), Lovrić 7,5, Zwolinski 6 (od 90. Mčedišvili -).
0:1
Bočni ubačaj nije raščistio Šutalo, lopta je došla do Lovrića, Osječani su bili neodlučni, pustili ga da puca, a on je sa 15 metara iskosa s lijeve strane pogodio sam lijevi kut
1:1
Janža je ubacio s lijeva, a u "petercu" se najbolje snašao Škorić i skrenuo loptu nogom u mrežu
1:2
Lovrić je sve napravio sam. Dobio je loptu na 20-ak metara, prevario Pilja i onda sa 17 metara iskosa slijeve strane pogodio suprotni, donji lijevi kut
2:2
Janža je poslao dugu loptu koju je prihvatio Ejupi, povukao ju je nekoliko metara i onda s ruba kaznenog prostora neobranjivo pogodio lijevi kut
Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

Najčitanije iz rubrike