Sport
GORICA PRESUDILA TRENERU NK OSIJEK

Zoran Zekić je bivši, na klupi će ga zamijeniti Dino Skender
Objavljeno 29. ožujka, 2019.

Vezani članci

BIJELO-PLAVI NISU PREKINULI SERIJU BEZ POBJEDA

Drama u Gradskom vrtu: Osijek osvojio samo bod

Trener NK Osijek Zoran Zekić nakon utakmice je ponudio svoj mandat na raspolaganje. Kasnije sinoć neslužbeno smo saznali kako je ostavka prihvaćena i Osijek će već u subotu prijepodne imenovati novog trenera, a to će navodno biti Dino Skender.

Takva Zekićeva odluka inicirana je nastavkom negativnog rezultatskog niza u kojem bijelo-plavi već pet kola nisu uspjeli zabilježiti pobjedu.
- Nisam vidio predsjednika Ivana Meštrovića, ali dajem svoj mandat na raspolaganje. Mislim kako se uz moje ime veže previše negative te da sam postao prevelik uteg klubu i momčadi. Smatram kako je u ovom trenutku najvažnije za NK Osijek da se prestane pričati o treneru te da dođe određeni mir. To će klub dobiti ako se stvari budu razvijale u smjeru koji očekujem, točnije ako čelnici prihvate moj stav. U posljednje vrijeme nam ništa ne ide u prilog. Što god pokušam, ne daje rezultate i trenutačno stanje nije dobro. Ako odem, mogu samo zahvaliti na prekrasne tri i pol godine provedene ovdje, iako sam u njima rijetko imao mira - rekao je odmah nakon utakmice Zoran Zekić, tada još trener nogometaša Osijeka.
Zekić nije morao dugo čekati da sazna ostaje li na klupi ili pak nakon tri i pol godine odlazi. Njegova ostavka je već u petak negdje poslije 19 sati bila prihvaćena i on je definitivno postao bivši, a NK Osijek je za subotu sazvao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj bi, prema dobro obaviještenim izvorima iz kluba, kao novi trener prve momčadi trebao biti predstavljen Dino Skender, dosadašnji trener druge momčadi NK Osijek, koja se natječe u Drugoj hrvatskoj ligi. Bijelo-plavi sljedeću utakmicu igraju već u srijedu u Zaprešiću i momčad bi protiv Intera trebao voditi Skender.
Posljednjih tjedana nema mira u Gradskom vrtu, nije lako igračima, a još je manje ugodno bilo sad već bivšem treneru Zoranu Zekiću. Osijek nikako da pronađe pobjedničku formu, predsjednik kluba Ivan Meštrović izgubio je strpljenje pa je prozivao igrače i trenera, a u cijeloj toj sumornoj atmosferi dogodio se i "slučaj Bočkaj". Pred Zekića je nakon prvenstvene stanke stavljen zadatak - vratiti momčad na pobjednički kolosijek, u Gradski vrt je u petak stigla Gorica i otišla neporažena, pa su trener i klub shvatili da je došlo vrijeme za rastanak. D. Keler





Zoran Zekić

trener Osijeka

- Dajem mandat na raspolaganje jer se uz moje ime veže previše toga negativnog. NK Osijek sada je potreban mir, a može ga dobiti samo ako se povučem s trenerske pozicije.
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike