Kultura

Izbor najbolje studentske predstave
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
U pet dana trajanja festivala Dioniz đakovačka publika će u Domu kulture moći vidjeti uistinu spektakularan repertoar studentskih predstava, i to posve besplatno. Ali da bi nastupi na toj reviji prezentiranja studentskih projekata i postignuća bili što motiviraniji i kako bi studenti izvedbom pružili maksimum đakovačkoj publici, nastupi će dodatno biti stimulirani mogućnošću da jedna među svim konkurirajućim izvedbama osvoji nagradu festivala Dioniz za najbolju studentsku predstavu.

Dionizova nagrada za najbolju studentsku predstavu dodijelit će se nakon što se sve predstave odigraju i odgledaju, dakle na kraju festivala, u okviru programa svečanog zatvaranja, koji će biti u kinu đakovačkom Centru za kulturu u nedjelju, 31. ožujka, s početkom u 20.30 sati. Podsjetimo, ova nagrada je sve prestižnija s obzirom na to da festival Dioniz sada bilježi već više od deset godina tradicije održavanja, a u međuvremenu je postao značajno okupljalište kazališnih akademija iz cijele Europe, tako da je konkurencija prilično zaoštrena.

Studenti će pak ove godine konkurirati mahom s adaptacijama klasika kao što su, primjerice, “Romeo i Julija” W. Shakespearea, “Životinjska farma” G. Orwella ili pak biblijska priča o Adamu i Evi, tako da će biti zanimljivo vidjeti na koji način svojom mladenačkom energijom i svježinom svog novog generacijskog čitanja revitaliziraju opća mjesta svjetske kulturne i književne baštine.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike