Novosti
NAGRADA HRVATSKE UDRUGE ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Dalić - komunikator godine, najgori saborski zastupnici
Objavljeno 14. ožujka, 2019.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić proglašen je Komunikatorom 2018. godine. Nagrada mu je uručena na svečanosti 12. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću. "Izbornik Zlatko Dalić komunicira iskreno i izravno. Svoju je momčad, ali i sve njezine navijače oduševio otvorenošću, odmjerenošću i odlučnošću. Izvrsno je komunicirao i u kriznim situacijama. Na putu do srebrnog odličja na Svjetskom nogometnom prvenstvu postao je izvrstan primjer zašto dobar lider treba biti i uspješan sugovornik“, kazala je Maja Gradišar Perotić, predsjednica žirija 12. Grand PRixa.


Primajući nagradu Dalić je istaknuo kako mu je komunikaciju vodila želja da bude dobar trener. To je za komunikaciju značilo da bude jednostavna, pouzdana i poštena. Prestižna titula dodjeljuje se osobi ili skupini koja se ističe odličnom komunikacijom, no koja se njome ne bavi profesionalno. Nasuprot njihove izvrsne komunikacije stoje zastupnici Hrvatskog sabora čija je komunikacija istaknuta kao najgora prošle godine. "U nedostatku kvalitetnijeg i prikladnijeg sadržaja, zastupnici svih političkih opcija posežu za neprimjerenom komunikacijom, ali i različitim performansima kojima je jedini cilj kratkoročno skretanje pozornosti na sebe i hvatanje djelića medijske pozornosti. Među zastupnicima prevladava i evidentna želja za verbalnom dominacijom koja pojedincu brzo i jednostavno može donijeti satisfakciju, no istodobno dugoročno čini nepopravljivu štetu povjerenju u instituciju Hrvatskog sabora, političara te politike u cjelini“, kazala je Maja Gradišar Perotić.


Komunikacijski stručnjak Krešimir Macan primio je Grand PRix za doprinos struci. "Krešimir Macan veliki je obol dao razvoju struke u nekoliko područja - strateškoj, političkoj i kriznoj komunikaciji“, istaknula je Ana Tkalac Verčič, predsjednica HUOJ-a.
Najboljom agencijom na ovogodišnjem Grand PRixu proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri. Grand PRix za odnose s javnošću u tijelima državne vlasti osvojili su Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku s Danima medijske pismenosti te HTZ s organizacijom sedmodnevnog posjeta fotoreportera Svjetskoga nogometnog prvenstva Yurija Corteza Hrvatskoj. I.M.
Maja Gradišar Perotić

predsjednica žirija

Izbornik Zlatko Dalić komunicira iskreno i izravno. Svoju je momčad, ali i sve njezine navijače, oduševio otvorenošću, odmjerenošću i odlučnošću. Izvrsno je komunicirao i u kriznim situacijama.
Možda ste propustili...

POPLAVE, POŽARI, SUŠA, TOPLINSKI VALOVI...

Klimatska kriza raste: Europu su zahvatili vremenski ekstremi

52 POSTO OBRAĐENIH BIRAČKIH MJESTA

HDZ osvaja 63, Rijeke pravde 42 mandata