Sport
BSK POBJEGAO S POSLJEDNJE POZICIJE

Bjelobrđanima nakon Dinama i pobjede nabujalo samopouzdanje
Objavljeno 12. ožujka, 2019.

Delikatnu su nedjeljnu domaću zadaću imali nogometaši BSK-a. Nakon varaždinske porazne proljetne premijere u Bijelom Brdu je zasvijetlio "fenjer", a dolazila je trećeplasirana druga momčad zagrebačkog Dinama. Uglavnom bez europskog predznaka, ali mahom s igračima vezanim ugovorima čije su visine za bjelobrdske igrače nedostižne. Respektabilan, dakle, kadar koji je na istok Hrvatske stigao s ambicijom odnošenja kompletnog plijena koji je istodobno morao ostati u kući kako bi se novak u drugoligaškoj konkurenciji izvukao s aktualnog, neželjenog, položaja u redoslijedu. Aktivniji u uvodnim minutama bili su domaćini, ali su prvi zaprijetili gosti preko Korejca Kima kojem je vratar Ilinčić skinuo zicer u desetoj minuti. Omogućivši, dvije minute kasnije, kanaliziranje susreta u domaćem smjeru jer su Muženjak i Šimičić nadmudrili "modru" obranu donijevši prednost sastavu trenera Denisa Krstanovića koji je na otvaranju bjelobrdskog proljeća izveo redizajniranu i nekompletnu momčad. Nakon vodstva je prepustila inicijativu gostima, a Ilinčić je ponovno sačuvao mrežu u trećoj minuti nastavka kada je obranio Bagarićev udarac iz blizine. Podignuvši suigrače koji su pet minuta uoči isteka 90. Mlakićevim debitantskim pogotkom udvostručili prednost i definirali pobjednika (2:0). Zasluženog ponajprije zbog iskazanog većeg htijenja čija je posljedica optimističnije iščekivanje sljedećih ogleda s konačnim povoljnim raspletom ostanka u konkurenciji.

- Neovisno o tome što Zagrepčani nisu došli s najjačim mogućim sastavom, ovaj koji se predstavio u Bijelom Brdu ima potencijala, tako da smo izvojevali veliku pobjedu. Želje i motiva nam nije nedostajalo, a i u polju smo ravnopravno parirali favoriziranom protivniku, tako da smo bili nagrađeni s tri golema boda višestruko vrijedna u kontekstu onoga što slijedi. U odnosu prema jesenskoj imamo izmijenjenu momčad koja nije podlegla imperativu rezultata i odigrala je hrabro susret nakon kojeg smo spoznali da je ostanak u ligi realna opcija. Ako budemo na razini mogućnosti koje su, nedvojbeno, veće nego što smo prezentirali u nedjelju kada je samopouzdanje nabujalo i mogu se očekivati BSK-ove kvalitetnije predstave - uvodnu domaću je elaborirao i arhivirao Nikola Ilinčić, čije su dvije bravurozne obrane prilično pomogle ostanku prijeko potrebnih bodova u Bijelom Brdu.

Žuto-plave raspored susreta nije mazio jer mu predstoji ponovno sa sastavom iz samog vrha. Nakon, naime, ambicioznog Varaždina i uglednog Dinama slijedi ogled s drugoplasiranim susjedom u Osijeku. Položaj u redoslijedu (u)kazuje čije su veće šanse, ali ni bjelobrdske subotnje u Gradskom vrtu nisu posve male.

- Nema nepoznanica jer se međusobno i te kako dobro poznajemo, čemu treba dodati da Osječani nisu slučajno tako visoko. Zimus su i oni imali kadrovskih promjena te se još traže, u čemu vidimo prigodu, ali moramo isključivo razmišljati o sebi te kako oploditi prethodni poticajni uspjeh. Ne izgubiti bi bilo prilično zadovoljavajuće, ali ne smijemo minimalistički razmišljati, naročito jer je svaki osvojeni bod kapitalan. Teško je prognozirati ishod toga susreta dviju najboljih slavonsko-baranjskih momčadi, ali vjerujem da ćemo ponovno odigrati hrabro, nakon čega su sve rezultatske opcije uključene - najavio je kapetan BSK-a lokalni derbi nakon kojeg bi Bjelobrđani mogli još više odškrinuti vrata ostanka među hrvatskim drugoligašima. U početnu će vatru, vjerojatno, sastav koji je istrčao protiv zagrebačkih "modrih", a u kojem ponovno neće biti ozlijeđenih Metera i Horvata uz nadu da novih izostanaka neće biti. D.Lekšan
Tablica
1.Šibenik       15       9       3       3       26:12       30

2.Osijek II       15       7       3       4       22:16       27

3.Dinamo II       15       8       2       5       22:14       26

4.Varaždin       15       8       1       6       21:21       25

5.Dugopolje       15       7       2       6       18:15       23

6.Sesvete       15       6       3       6       19:15       21

7.Hajduk II       15       6       3       6       16:18       21

8.Lučko       15       5       5       5       10:11       20

9.Hrv.dragov.       15       5       3       7       17:18       18

10.Kustošija       15       5       3       7       13:17       18

11.Zadar       15       4       5       6       19:27       17

12.BSK       15       4       4       7       16:20       16

13.Solin       15       3       6       6       13:19       15

14.Međimurje       15       4       3       8       15:26       15

U 16. kolu, 15., 16. i 17. ožujka, sastaju se: Hajduk II - Kustošija, Zadar - Sesvete, Međimurje - Šibenik, Solin - Hrvatski dragovoljac, Varaždin - Dugopolje, Dinamo II - Lučko i Osijek II - BSK.
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike