Ekonomija
KAKO DO ODLIČNOG POSLA NA MORU?

Dogus zapošljava sezonce, evo kako do posla u luksuznim hotelima i marinama
Objavljeno 4. ožujka, 2019.

Dogus grupa, jedna od najuspješnijih globalnih turističkih grupacija i jedan od najvećih stranih ulagača u hrvatski turizam, upravo zapošljava 200 sezonskih radnika u Hrvatskoj. Sezonci u Dogusu imaju priliku raditi u hotelima Villa Dubrovnik i D-Resort Šibenik, koji su među najluksuznijima u Hrvatskoj, te u tri marine koje su dio D-Marina, najvećeg lanca marina na istočnom Mediteranu, koji odnedavno upravlja i top-marinama u Dubaiju. Dogus će u ugostiteljskim objektima marina D-Marin Dalmacija u Sukošanu i D-Marin Borik u Zadru ove godine zaposliti 50 sezonskih radnika, a u hotelima Villa Dubrovnik i D-Resort bit će zaposleno oko 150 sezonaca.
"U Dogus grupi ljude vidimo kao najveću vrijednost. Svi oni koji se zaposle u Dogusu imaju priliku učiti od najboljih i otvara im se prilika za potencijalnu karijeru u turizmu u inozemstvu. Trudimo se u zaposlenicima prepoznati potencijal i talent te ih usmjeriti kako bi ostvarili što bolju karijeru. Uz odlična materijalna prava i poticajnu radnu atmosferu, svima koji dobiju posao pruža se prilika da napreduju i ostvare pun potencijal u turizmu", kažu iz Dogusa.

 

Potvrđuje to i priča Petra Jankovića, koji je u šibenskom hotelu D-Resort još 2015. počeo raditi kao konobar. Od tada je, kaže, prošao sve operativne segmente poslovanja servisa i danas  je zamjenik voditelja odjela hrane i pića. Njegov posao, pojašnjava, uključuje sve vezano uz hranu i piće koji se poslužuju u hotelu, od kreiranja ponude odjela do operativnog dijela.  "Ipak, meni najdraži dio posla, a mislim da je to i moj najveći 'forte', prenošenje je znanja mlađim kolegama. To je nešto u čemu stvarno uživam. Lijepo je kad radiš s mladim ljudima i sudjeluješ u njihovu poslovnom formiranju", govori Petar Janković. Radnu atmosferu u D-Resortu opisuje kao profesionalnu, dinamičnu i poticajnu, s mnogo mladih ljudi. "Mi smo mlad tim. Ovdje rade ljudi koji su otvoreni i komunikativni, pa je i radna atmosfera takva", kaže Petar Janković.

 

Dogus grupa jedan je od najvećih konglomerata u Turskoj s više od 35 tisuća zaposlenih u različitim zemljama i imovinom vrijednom više od 10 milijardi eura, a globalno posluje u sedam sektora: turizmu, automobilskoj industriji, energetici, građevinarstvu, medijskoj industriji i retailu. U turističkom i ugostiteljskom biznisu Dogus je globalno prepoznatljiv po luksuznim hotelima, među kojima su Villa Borghese u Rimu i D-Maris Bay u Turskoj, te po vrhunskim restoranima Coya, Zuma i Nusr-Et.Dogus je i jedan od najvećih stranih ulagača u hrvatski turizam. U deset godina poslovanja u Hrvatskoj Dogus grupa je uložila oko 250 milijuna eura i zaposlila više od 350 ljudi. D-Resort Šibenik prvo je greenfield ulaganje Dogusa u Hrvatskoj. U sklopu resorta su hotel sa 69 soba, tri luksuzne vile, wellness i sportski centar, bazen, restorani i barovi. U D-Resortu ove godine zapošljavaju 75 sezonskih radnika na svim pozicijama: konobare, kuhare, pomoćno osoblje u kuhinju i barovima, djelatnike na recepciji, ali otvoren je i određen broj voditeljskih pozicija.

 

Svi koji počnu raditi u Dogusu, mogu računati na priliku za edukacije u Hrvatskoj i inozemstvu. Tako je troje zaposlenika Dogusa nedavno bilo u Ateni, na jednoj od globalnih top-edukacija o menadžmentu u marinama. Riječ je o međunarodnom programu udruge British Marine i globalnog Marina Institutea u kojem mogu sudjelovati polaznici s minimalno tri godine iskustva u menadžmentu. Profesionalni napredak svih zaposlenika u Dogusu svrstavaju u glavne ciljeve.Villa Dubrovnik jedan je od najekskluzivnijih hrvatskih hotela, u kojem ove godine traže 75 sezonaca koji imaju priliku naučiti što znači premium usluga u turizmu i personalizirani pristup gostima iz cijelog svijeta. U Villi Dubrovnik je uz 56 rezidencija i privatna vila.

 

Sezonci u Dogusu imaju osiguran smještaj i prehranu. Prolaze edukacije prije početka rada i imaju mentore.


Doznajte koja su otvorena radna mjesta u Dogusu i prijavite se odmah za posao u najatraktivnijim objektima u top-destinacijama u Hrvatskoj. 

Najčitanije iz rubrike