Novosti
ODLUKA DRŽAVNOG SUDBENOG VIJEĆA

Androš, Mitrović i Vulić idu na Županijski sud
Objavljeno 8. veljače, 2019.
Sutkinja Snježana Androš te suci Ivan Vulić i Davor Mitrović izabrani su za nova tri člana Županijskog suda u Osijeku. Sutkinja Snježana Androš imenovana je na Građanski odjel, dok su suci Davor Mitrović i Ivan Vulić imenovani za suce Kaznenog odjela. S obzirom na to da je sudac Davor Mitrović i predsjednik osječkog Općinskog suda, morat će se izabrati nova osoba na toj dužnosti.


Državno sudbeno vijeće objavilo je listu prvenstva kandidata za suce Županijskog suda u Osijeku gdje su tablično navedene ocjene o obnašanju sudačke dužnosti i bodovi ostvareni na razgovoru. Iako su sutkinja Androš i sudac Mirko Ljubičić imali jednaku ocjenu o obašanju sudačke dužnosti 142, sudac Ljubičić ostvario je manje bodova na razgovoru u DSV-u od suca Ivana Vulića. Sudac Ljubičić imao je 13,6 bodova na razgovoru, a sudac Vulić 17,8, te je to presudilo kod odluke Državnog sudbenog vijeća. Sudac Davor Mitrović dobio je najviše bodova u razgovoru - 18,2. Sutkinja Snježana Androš imala je ukupan broj bodova 157,5, sudac Davor Mitrović 155,6, a sudac Ivan Vulić 149,8 bodova.
Podsjetimo, za tri radna mjesta kandidiralo se 18 sudaca, no na kraju ih je na listi ostalo 17. Kako doznajemo iz Državnog sudbenog vijeća, sutkinja Jadranka Pajur Vranješ povukla je kandidaturu. Na prošlom izboru su za sutkinje Županijskog suda u Osijeku imenovane Azra Salitrežić i Vlasta Šimenić-Kovač za Kazneni odjel, a za Građanski odjel imenovana je sutkinja Krunoslava Dropulić. S.Lacić