Sport
NK BEDEM

Duje Mrdeša trebao bi biti veliko pojačanje
Objavljeno 1. veljače, 2019.
Nogometaši Bedema pod vodstvom trenera Josipa Raić-Sudara započeli su pripreme još 14. siječnja. Snijeg i vremenski uvjeti nisu im dopustili obaviti sve što su dosad planirali. No, u blizini stadiona postoji objekt koji zasad maksimalno koriste.

- Krenuli smo u pripreme nešto ranije nego što je to uobičajeno, a iz razloga što je stanka dosta duga, pa smo željeli izbjeći ozljede te smo na početku krenuli nešto laganije nego je to uobičajeno. Uspjeli smo prije ovog snijega odraditi cijeli tjedan, a onda smo se morali preseliti u našu veliku dvoranu. Snijeg se počeo otapati i već tri dana smo opet na našem stadionu pod, rekao bih, normalnim opterećenjem - rekao je trener Bedema u čijoj momčadi nema puno izmjena.

- Dobili smo dva pojačanja, vratio nam se Duje Mrdeša, a u naše redove došao je i 19-godišnji Dominik Dubravac iz Vihora Jelisavci. Nažalost, imamo i jednu težu ozljedu, Mateju Jagustinu su stradali zadnji križni ligamenti i morat će na operaciju, pa ga duže vrijeme nećemo imati na raspolaganju. Vjerujem da uz ova pojačanja koja smo dobili nećemo puno osjetiti nedostatak našeg standardnog igrača.

Zbog snijega je otkazan susret između Bedema i juniora Cibalije, ali već sljedećeg vikenda Ivankovčani kreću s odigravanjem pripremnih utakmica. U nedjelju u Ivankovo stiže Vukovar 1991. Slijedi susret protiv Đakovo-Croatije, Cibalije i za kraj županjskog Graničara.

- Trenutno na raspolaganju imam 23 igrača i sigurno je da će svi dobiti priliku. Tražili smo jake protivnike kako bismo što prije došli do forme za nastavak prvenstva.

Hoće li biti dovoljno četiri utakmice da se momčad doista uigra uoči nastavka prvenstva, a s obzirom na želju da se momčad učvrsti u sredini ljestvice?

- Vjerujem da hoće. Imali smo u proljetnom dijelu problema oko uigravanja, ali smo na kraju složili jako dobru momčad koja je uigrana i neće biti potrebe za dodatnim uigravanjem, tek za dobrom fizičkom spremom. Pokušat ću dogovoriti za tjedan-dva još jednu utakmicu preko tjedna kako bi svi igrači koji budu manje igrali dobili priliku odigrati svih 90 minuta u komadu - zaključio je trener Ivankovčana. A. Grgić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike