Sport
VESELA TURNEJA TELEMACH DANA SPORTA SLAVONIJOM

Nova Gradiška, Vinkovci, Požega i Osijek ugostiliviše od 5500 sportaša
Objavljeno 14. svibnja, 2024.
Ihictata spicatem unt, sitibus volo maioremporro mi, odipsam, voluptatemo
Nova Gradiška, Osijek, Vinkovci i Požega ugostili su veliki sportsko-edukativni Telemach Dan sporta, a cijeli ovaj tjedan Slavonija je bila najveseliji dio Hrvatske. Plazma Sportske igre mladih primjer su dugoročnog angažmana u poticanju sportskog duha, inkluzije i druženja djece i mladih, a natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta pružaju najmlađima priliku za sportske izazove.

Izboriti prolaz na državnu završnicu Telemach Dana sporta u Rijeci zasigurno je veliki cilj svakog mladog sportaša. To je prilika da pokažu svoj trud, talente i sportske vještine te da se susretnu i natječu s vršnjacima iz cijele Hrvatske. Igre ne samo što potiču sportski duh nego i grade prijateljstva i poštovanje među mladima.

Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska županija imaju bogatu sportsku tradiciju, a i srdačnost ljudi u Slavoniji pridonijela je nevjerojatnoj atmosferi i entuzijazmu mladih sportaša na cijeloj turneji.

- Kao društveno odgovorna kompanija, Telemach predano radi na poticanju zdravih životnih navika rekreacijom, socijalizacijom i zdravim natjecanjem u sportu, nastojeći djecu i mlade potaknuti na aktivnosti koje su temelj pravilnog rasta i razvoja. Osim istaknutijih, medaljama okrunjenih, sportova podržavamo i druga sportska područja, te smo ponosni višegodišnji zlatni sponzor Sportskih igara mladih. Smatramo da su djeca pokretači budućnosti i da svako djetinjstvo koje učinimo aktivnijim znači korak naprijed k stvaranju društva koje je zdravije, sretnije i uspješnije. Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo podržali mlade generacije u razvijanju njihovih potencijala kroz sport, čime gradimo temelje za pozitivnu i prosperitetnu budućnost - rekla je Ana Miličević.

Djeca su se natjecala u graničaru i atletici, u dvije kategorije, 2015. godište i mlađi te 2013. godište i mlađi. Graničar je posebno popularna disciplina jer se sudjelovanjem mješovitih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.

U sklopu Telemach Dana sporta djecu su educirali i predstavnici policijskih uprava u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, održane su i edukacije o ponašanju na sportskim terenima "Budi navijač, ne razbijač" i "Reci ne! Govoru mržnje", a Crveni križ održao je edukacije iz pružanja prve pomoći.

Svi su se prisutni odlično zabavljali u zabavnim sportskim kornerima Plazma i Topps te u EON korneru, gdje su sudjelovali u igrama i osvajali prigodne poklone.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj i održati ukupno 29 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi, osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj djeci pružaju priliku da se natječu u deset sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta). U 28. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece.
Najspretniji u graničaru
 
 
Najspretnije ekipe u graničaru u kategoriji 2015. godište i mlađi: Goranovci (Brodsko-posavska), Zrinjevac (Osječko-baranjska), Dilj (Vukovarsko-srijemska) i Mali Kempfovci (Požeško-slavonska). Zlatne ekipe u graničaru u kategoriji 2013. godište i mlađi: Male napasti (Brodsko-posavska), OŠ Mladost – Osijek (Osječko-baranjska), OŠIM (Vukovarsko-srijemska) i Cesarići (Požeško-slavonska).

Najbrži atletičari
 
 
Na Telemach Danu sporta najbrži atletičari su Marija Bašić, Vito Jandračić, Nika Spajić, Katarina Serdarušić, Đuka Pitlović, Lea Jeršek, Matej Galir, Rita Štulina, Marin Oršolić, Emanuel Očevčić, Luna Ratkić, Marta Matkovski, Ante Krstić, Olga Iva Brkljač, Mihael Majstorović, Laura Baretić i Adrijan Raguž, koji će predstavljati svoje gradove i županije u Rijeci.

Možda ste propustili...

NAKON JOŠ JEDNE SEZONE MOK-A MURSA-OSIJEK, KOJI JE IGRAO OBA DOMAĆA FINALA

Trofej bi pokrio sve pogreške, koje se više neće ponavljati

KUP HRVATSKE ZA NOGOMETAŠICE

Osječanke "osmicom" u finale s Dinamom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana