Kultura
VRTLARENJE: GIRL POWER! 24. SIJEČNJA

Na Art hangoutu i Osječanka Margareta Lekić
Objavljeno 23. siječnja, 2019.
Tema siječanjskoga izdanja Vrtlarenja je Girl Power! Kako je raditi, stvarati i opstati u pretežno muško dominantnom svijetu kreativnosti i businessa, ispričat će nam kiparica i umjetnička savjetnica na dva fakulteta, Osječanka Margareta Lekić, glazbena producentica, selektorica i kritičarka Nina Čalopek te filmska i tv režiserka, tehnološka inovatorica i ekološka aktivistica Nikolina Vučković. Ove tri izuzetno svestrane žene reći će nam i pokazati kako, kada se na nešto namjerite, a posebno na ono što volite i u što vjerujete, možete ostvariti ama baš sve!

Vrtlarenje: Girl Power ovaj put predstavlja vizual kiparice Ide Blažičko koja se u potpunosti uklapa u zadanu temu. Naime, njezina djela osvajaju javne prostore čak i u dalekoj Kini! Vrijeme radnje je četvrtak, 24. siječnja, u Grif Baru u Zagrebu, početak je u 20 sati, a ulazak slobodan.

Uglavnom nemamo priliku upoznati ljude koji stoje iza filmova, izložbi, kazališnih predstava, plesnih koreografija i drugi kreativnih projekata. Na Vrtlarenju možete upoznati kreativce i kulturnjake kao osobe koje, uz svoje profesije, imaju i hobije, strasti, kućne ljubimce, omiljena mjesta za izlaske, omiljenu vrstu glazbe, hrane, zabave...
Pratite Vrtlarenje na Facebooku i Instagramu, a poslušati ga možete i na Radiju Student (100,5 MHz) svaku predzadnju nedjelju u mjesecu, u 19 sati, poručuju organizatori. N.Vek.
Jednom mjesečno u Grif Baru, u Zagrebu
Okupljaju se jednom mjesečno u Grif Baru, u Zagrebu, svaki put s novom temom druženja, a posjetitelje očekuju razgovori s umjetnicima, projekcije, edukativna predavanja i radionice za djecu i odrasle, pop-up izložbe, glazbene, plesne i scenske produkcije i još mnogo toga. Margareta Lekić​ rođena je 1982. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je trenutačno na poslijediplomskom doktorskom studiju. Umjetnička je suradnica na Akademiji za umjetnost i kulturu i na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku.
Možda ste propustili...

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

Najčitanije iz rubrike