Sport
HRVATSKI RUKOMETAŠI PORUČILI: GLAVU GORE!

Duvnjak: Cilj nam je i dalje
polufinale, ali za to ćemo
morati težim putem
Objavljeno 20. siječnja, 2019.
Neutješno su djelovali hrvatski rukometaši nakon utakmice. S druge strane temperamentni Brazilci su galamili, pjevali. Ovo je za njih velika pobjeda. Potvrdio je to i Haniel Langaro, s devet pogodaka njihov najbolji strijelac i jedan od junaka susreta.


- Ovo je za nas povijesna pobjeda,. Pobijedili smo jednu veliku rukometnu naciju. Samo je vrlo malo ljudi vjerovalo da mi to možemo ostvariti. Pokazali smo kako brazilski rukomet raste - rekao je Langaro, a brazilski izbornik Washington Silva ovu je pobjedu posvetio sebi posebnoj osobi.


- Nakon susreta idem odmah zvati svoju mamu i poslati joj pusu. Danas slavi 80. rođendan i ovo je poklon za nju. Mi smo pobijedili zemlju koja je simbol rukometa, koja igra prepoznatljiv stil. Igrali smo vrlo intenzivnu obranu, a u napadu smo znali da će biti problema jer Hrvatska često mijenja stilove igre. No i na to smo uspjeli odgovoriti - rekao je brazilski izbornik.


U hrvatskim redovima, naravno, igrači su se tješili - nije još ništa izgubljeno, sve je još u našim rukama. Međutim, nismo stekli dojam kako je bilo tko u te riječi nakon susreta s Brazilom vjerovao. Bilo je to kao šamaranje u teškom snu.


Kapetan Domagoj Duvnjak, koji je najviše potegnuo, jasno je, otvoreno, rekao što je bio najveći uzrok poraza.


- Ništa što je bilo dobro u prvm utakmicama nije funkcioniralo. Ni obrane 6-0, 5-1 ni naša igra sa sedmim igračem. Već u prvom poluvremenu primili smo, koliko, šest-sedam pogodaka, na prazan gol. Poslije se bilo teško vraćati, bez obzira na to što smo željeli.


Duvnjak je protiv "svojih Nijemaca" spreman ginuti za pobjedu.


- I dalje nam je cilj polufinale, ali to neće biti lako. Idemo daleko težim putem. Čekaju nas dvije vrlo jake reprezentacije. Prije svega Njemačka, koja igra jako dobro, ali moramo misliti na našu igru i poboljšati je. U napadu i u obrani, odigrati opet ono što nas je krasilo na početku.


Lagani osmijeh skrivao je Luka Stepančić. Posebno kada je izišao pred francuske novinare, koji su se već pripremali za susret u srijedu. Pitali su ga, vjeruje li da Hrvatska može ostvariti dvije pobjede.


- Moramo u to vjerovati, jedino nas vjerojatno to vodi u polufinale. Nakon ovoga u jednom danu moramo izbaciti kompletnu negativnu energiju - rekao je Stepančić.


Dakako, Lino Červar nije umanjio zasluženost pobjede Brazila.


- Kratko rečeno, bili su bolji. Načinili smo puno tehničkih pogrešaka, naš ulaz u utakmicu nije bio dobar. Bez obzira na to što smo puno trenirali, nismo imali rješenja za njihovu duboku 5-1 obranu, a u obrani nismo imali rješenja za vanjski šut. Moram biti uz dečke i sada kada je teško. Neke stvari treba čak i iz ovoga poraza izvući dobrima, a to je da se nismo predavali i da je obrana u završnici ipak bila dobra - rekao je Červar, odgovorivši na pitanje o forsiranju igre sedam na šest da drugog rješenja nije imao.
- Igrali smo loše u obrani i to je bio problem - rekao je hrvatski izbornik. K.Lacković
CINDRIĆ: NISAM VIŠE MOGAO, OSJETIO SAM BOL
Luka Cindrić počeo je igru, ali u drugom poluvremenu više nije ulazio. Ukratko, prolazeći kroz miks-zonu, otkrio je novinarima kako se radi o ozljedi.

- Ma boli me sve. Nisam više mogao - kratko je rekao Cindrić.

Čuli smo da je obnovio ozljedu stražnje lože. Potvrdio je to i Lino Červar na presici, pri tome izbornik u ozljedi jednog od boljih igrača nije tražio alibi.
Washington Silva

brazilski izbornik

Nakon susreta idem odmah zvati svoju mamu i poslati joj pusu. Danas slavi 80. rođendan i ovo je poklon za nju.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike