Novosti
MORH

Vrhunski sportaši na vojnoj obuci
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
U prvom ovogodišnjem uputnom roku dragovoljnog vojnog osposobljavanja u vojarni "123. brigade HV-a" u Požegi, jedanaest je vrhunskih sportaša, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva obrane.

U Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništvu za doktrinu "Fran Krsto Frankopan" Hrvatske kopnene vojske u vojarni u Požegi 14. siječnja počela je obuka 6. naraštaja vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Služenje je počelo prihvatom i potpisivanjem ugovora s MORH-om o dragovoljnom vojnom osposobljavanju, a u ovom naraštaju prihvaćeno je 11 ročnika, od čega devet ročnika i dvije ročnice, navodi Ministarstvo. Nastavlja kako je u ovom uputnom roku vrhunskim sportašima za ugovornu pričuvu Hrvatske vojske zastupljeno sedam sportova, i to taekwondo, hrvanje, gimnastika, boks, judo, karate i streljaštvo. "Obuka ročnika vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju traje 40 radnih dana, odnosno osam tjedana. Programski sadržaji podijeljeni su na programska područja, a obuka je vremenski podijeljena u dva razdoblja. Vrhunski sportaši prvi dio obuke provest će u vojarni ‘123. brigade HV-a‘ u Požegi, a preostali u matičnim savezima i klubovima. Prvi dio obuke obuhvaća zadaće iz sljedećih programskih područja: rukovanje osobnim oružjem, kretanje, komunikacija, zaštita, reakcija na bojištu, vojna služba i tjelovježba. Ovo razdoblje završava polaganjem svečane prisege 25. siječnja. Drugo dio obuke traje dvadeset osam dana u kojem ročnicima vrhunskim sportašima omogućuje sudjelovanje na treninzima i sportskim natjecanjima," podsjeća Ministarstvo.

Nakon uspješnog odsluženja dragovoljnog vojnog osposobljavanja, vrhunski sportaši i sportašice s Ministarstvom obrane potpisat će ugovor o ugovornoj pričuvi. "Ministarstvo obrane RH s vrhunskim sportašima sklapa ugovor o službi u pričuvnom sastavu OSRH na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, a na temelju Sporazuma o suradnji, unaprjeđenju i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj", priopćeno je iz MORH-a. D.Pav.
Možda ste propustili...

OPORBA KRITIZIRA POVRATAK KUŠČEVIĆA U SABOR

HDZ: Kuščevićevo je pravo uzeti mandat koji je dobio na izborima

SVE VIŠE KANDIDATA ZA PANTOVČAK

Osam imena u utrci za predsjednika, bit će ih još

RJEŠENJE O UPUĆIVANJU NA ODSLUŽENJE KAZNE

Daruvarac se mora javiti u zatvor do 23. srpnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FORTENOVA PRODAJE NEKRETNINE

Na prodaju su ponuđeni bivša farma svinja u Dardi i Kokingrad

2

NAJGORI REZULTATI U 10 GODINA

Na maturi dosad najmanje učenika, a nikad više jedinica

3

DODIJELJENE NAGRADE “SOLJAČIĆ” I “SAKAČ”

Osječkom maturantu 5000 eura