Novosti
ODLUKA NAKON PROPALOG POSLA S IZRAELOM

Vlada poništava natječaj za avione
Objavljeno 13. siječnja, 2019.
Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu da će Vlada u ponedjeljak poništiti natječaj za kupnju borbenih zrakoplova i potom analizirati naučene lekcije iz tog procesa, ali će ostati odlučna da Hrvatska zadrži sposobnost ratnog zrakoplovstva.

Premijer Plenković, na obilježavanju 29. godišnjice osnutka HDZ- a u Splitu, podsjetio je kako su oni prva vlada koja je imala odvažnosti donijeti stratešku odluku o kupnji zrakoplova, kako je transparentno išla u proces i u dobroj vjeri i s dužnom pažnjom činila sve nakon ponude Izraela. Istaknuo je kako tu odluku vjerojatno ne bi donijeli da je bilo jasno da je proizvođač te tehnologije, američka kompanija, sasvim uvjerena da američka administracija neće odobriti posao s moderniziranim zrakoplovima. "To nije bilo tako jasno niti se to moglo razabrati ni iz posjeta ministra obrane SAD-a u srpnju, a ni iz posjeta predsjednika Izraela. Nije se to moglo ni zaključiti iz činjenice da su izraelski F16 Barack letjeli iznad Knina 5. kolovoza. Takvog analitičara, a vidim i među današnjim kritičarima, nije bilo”, rekao je premijer Plenković.

Najavio je sjednicu Vlade u ponedjeljak, na kojoj će natječaj za kupnju zrakoplova poništiti. Ono što ćemo napraviti, nastavio je premijer Plenković, bit će u vremenu kada Vlada, Vijeće za obranu i druge institucije procijene da je taj korak nužan. "Uvjereni da smo donijeli strateški gledano dobru odluku iza koje stojimo, idemo vrlo vjerojatno, u trenutku kada to procijenimo, u novi proces. Vodite računa da su se ovakve stvari događale i drugim zemljama u ovako velikim operacijama koje su to tada jednako tako vjerojatno radile prvi put", kazao je premijer. H
Premijer Plenković: Analizirat ćemo naučene lekcije iz procesa s Izraelom
Možda ste propustili...

UPOZORENJE IZ POREZNE UPRAVE

Lažne poruke o povratu poreza

“PROBLEM S OSOBNIM ISKAZNICAMA JE U DOMENI MINISTARSTAVA”

Izbori prošli regularno, ponavljaju se samo na dva biračka mjesta

RELATIVNI POBJEDNIK IZBORA

U Osijeku HDZ-u uvjerljiva pobjeda