Kultura
SVETVINČENAT

Javni poziv za umjetničke rezidencije
Objavljeno 7. siječnja, 2019.
Svetvinčenat


Mediteranski plesni centar Svetvinčenat uputio je javni poziv za umjetničke rezidencije u 2019. godini. U prijavnici na rezidencijalni program organizatori postavljaju nekoliko pitanja mogućim budućim polaznicima: "Bavite se suvremenim plesom i pokretom ili nekim drugim oblikom neverbalnog kazališta? Razvijate inovativne umjetničke prakse i imate ideju za novi projekt? Maštate o budućoj predstavi i potrebno vam je mjesto i vrijeme za posvećeni rad i umjetničko istraživanje?


Ako su odgovori na navedena pitanja potvrdni, pozivamo vas da se prijavite na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru u istarskoj Savičenti. Pozivamo sve profesionalne plesne umjetnice i umjetnike da postanu dio rezidencijalnog programa u 2019. godini! Rok za prijave je 3. veljače", kaže se u pozivu.


Organizatori pojašnjavaju i svoj doprinos manifestaciji. "U sklopu rezidencijalnog programa osiguravamo: 1. boravak umjetnika ili grupe umjetnika u Svetvinčentu između travnja i prosinca 2019. u pojedinačnom trajanju između 7 i 10 dana (ako vam je za potrebe realizacije/istraživanja projekta nužan duži boravak, molimo da to obrazložite u prijavi!); 2. korištenje prostora dvorane MPC-a za umjetničko istraživanje i rad (veličina dvorane je 9x20 metara, posjeduje radna svjetla, osnovni audiorazglas te plesni pod); 3. smještaj u Mediteranskom plesnom centru, u spavaonici otvorenog tipa (pet kreveta, nalaze se na galeriji iznad same dvorane). Na raspolaganju su garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor te sanitarne prostorije s perilicom rublja. Pokriveni su troškovi prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije.


Od umjetnika na rezidencijalnom programu očekujemo: pokrivanje troškova prijevoza do Svetvinčenta i natrag, javnu prezentaciju rada i/ili radionicu za amatere ili profesionalce. Prijedlozi ostalih aktivnosti, poput okruglih stolova, radionica i diskusija, su dobrodošli!


Prijava se obavlja isključivo na linku. Proces prijave uključuje osnovne informacije o prijavitelju, dosadašnjem radu, novom projektu te dokumente kojima se te informacije potkrepljuju. Rok za prijave je 3. veljače 2019. godine u 23:59 sati! Prijavnicu, iako je na engleskom jeziku, može se ispuniti na hrvatskom jeziku.


U slučaju dodatnih pitanja kontaktirajte nas preko e-maila i pratite našu Facebook stranicu", poručuju organizatori. D.Kć.
Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike