Novosti
NESREĆA U OSIJEKU

Četverogodišnjak pao s četvrtog kata
Objavljeno 31. prosinca, 2018.
Iako je pri padu slomio ruku, ključnu kost i nogu te ozlijedio kralježnicu, dječak navodno neće imati trajne posljedice
OSIJEK
Četverogodišnji dječak pao je s balkona na četvrtom katu stambene zgrade u Dragonjskoj ulici u Osijeku i teško se ozlijedio. Nesreća se dogodila u nedjelju u jutarnjim satima. Srećom, prema riječima dječakovog oca Antuna, neće imati nikakve trajne posljedice od ove nesreće iako je pri padu slomio ruku, ključnu kost, nogu i ozlijedio kralježnicu.
- Sinčić ima gnojnu anginu i spavao je. Odlučili smo ga ostaviti da spava jer je bolestan, dok ja suprugu odvezem na posao. Odvezao sam ju i naišao u pekrnicu. Nije me bilo svega 10-ak minuta. Kada sam se vratio u stan sve je bilo tiho i mislio sam da i dalje spava. Otišao sam ga pogledati u sobu no nije ga bilo. Zvao sam ga i pretražio cijeli stan. Onda sam odjurio natrag u sobu gdje je spavao i izašao na balkon. Čuo sam ga kako me doziva od dolje. Pogledao sam preko ruba balkona i vidio kako leži na tlu i zove me. Nije ni plakao. Došlo mi je da ja skočim za njim preko balkona da prije dođem do njega, ali me spriječilo nešto u njegovom glasu, pa sam otrčao dolje – ispričao nam je otac 4-godišnjaka.
Ubrzo je stigla Hitna pomoć, no kako otac dalje priča, 4-godišnjak nije htio ići s njima već je htio da ga otac odveze u bolnicu.
- Cijelo vrijeme je bio priseban i normalno je razgovarao. Kasnije mi je policijski inspektor rekao da su ga u stvari spasile antene koje ljudi imaju ispod nas tzv. riblje kosti, koje su mu ublažile pad. Rekli su mi u bolnici da, osim lomova, nema nikakvih unutarnjih ozljeda, no da će ga danas (ponedjeljak nap.a.) još jednom pregledati da bi bili sto posto sigurni. Poslije bi mu trebali polako davati tekuću hranu. Ovo je prestrašno. Imamo četvero djece i nikada nije bilo nikakvih problema. Mislim da ćemo ga od sada držati pod staklenim zvonom – ispričao je otac četverogodišnjaka koji je pao s četvrtog kata stambene zgrade i preživio.
Inače dječačić i otac žive u drugom slavonskom gradu, a majka u Osijeku jer u blizini radi. Otac i sin došli su k njoj da bi je pričekali dok završi sa smjenom na poslu te da zajedno odu na put u jedan jadranski grad. Otac kaže da su balkonska vrata bila zatvorena kada su odlazili iz stana, a pao je sa stražnje strane zgrade na zemlju. Da je kojim slučajem balkon bio na drugoj strani, pao bi direktno na beton.
Iz Policijske uprave osječko-baranjske doznajemo da su djetetove ozljede teške, no nisu opasne po život. Protiv roditelja slijedi kaznena prijava.Sandra LACIĆ
Možda ste propustili...

USTAVNI SUD RH IMENOVAO ČLANOVE ETIČKOG POVJERENSTVA

Povjerenstvo za europske izbore