Sport
OSIJEK - INTER

Slavljenički na zimski
odmor: Osijek čeka
domaću pobjedu od rujna
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
Ne znam tko više jedva čeka kraj polusezone - navijači, novinari ili mi u klubu, rekao je Zoran Zekić

Nogometaši Osijeka jesenski dio sezone zaključit će utakmicom protiv Inter Zaprešića pred svojim navijačima. Dug je bio "drive" ove jeseni, svi su već pomalo zasićeni, ali taj je posljednji dvoboj u prvom dijelu sezone za bijelo-plave sve samo ne lagana kasnojesenska ili, bolje rečeno, zimska šetnja.


Utakmica nosi jako važne stvari jer Osijeku je otvorena mogoćunost odlaska na kratku zimsku stanku s drugog mjesta. Istina, ne odlučuje samo on o tome, jer će ulogu igrati i ishod utakmice Slaven Belupo - Rijeka koja se igra nakon ogleda u Gradskom vrtu, ali osječka momčad treba odraditi svoj dio posla, a to znači pobjedu, pa u Koprivnici kako bude. U jednom nema dvojbe, na osječkom stadionu će nas očekivati određene radosti. Prema najavama meteorologa, one zimske su zajamčene, jer će padati snijeg, a što se rezultatskih tiče na rastanku od prvog dijela sezone, za njih se trebaju pobrinuti Osječani.

Traži se iskra

Susret s Inter Zaprešićem ne pripada u one koji će sami po sebi izazvati poseban motiv kod osječke momčadi. To je utakmica u kojoj se može daleko više toga izgubiti nego dobiti, pa je zato mobilizacija itekako dobrodošla. Trener Zoran Zekić nije baš oduševljen slikom momčadi koju je gledao tijekom tjedna na treninzima.


- Nisam siguran tko više jedva čeka kraj polusezone - navijači, novinari ili mi u klubu. Svi smo već pomalo, prije svega psihički, potrošeni, jer se puno toga događalo u ovoj polusezoni. Iskreno, na treninzima prošlih sedam dana osjetio sam kako nismo baš sto posto unutra, no momčad je pokazala kako ima karakter i osobno vjerujem u njega. Treba nam samo mala iskra koja će nas zapaliti za taj posljednji izazov u prvom dijelu sezone i vjerujem kako ćemo je pronaći. Za mene je ovo najvažnija utakmica. Imamo priliku na odmor otići posve zadovoljni, što bi moralo biti pogonsko gorivo za nas u toj utakmici - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.


Jedna od važnih stvari koja bi morala pokrenuti momčad jest dug post kada su u pitanju prvenstvene pobjede na domaćem terenu. Osijek je to posljednji put ostvario prije gotovo tri mjeseca, kada je sredinom rujna u Gradskom vrtu pala Lokomotiva. Istina, nakon toga odigrane su samo tri utakmice u Gradskom vrtu i sva tri puta dogodio se poraz. Gorica, Dinamo pa Rijeka. Dakle, doista je vrijeme za prekid tog negativnog niza.


- Zbilja smo dugo bez prvenstvene pobjede pred svojim navijačima i to bi morao biti pravi motiv za susret s Inter Zaprešićem. Ne smijemo ni pomisliti da ćemo lako doći do pobjede. Zaprešićani su klub koji iznimno respektiram. Igrao sam za njih, borio se za naslov tada, a kolega na njihovoj klupi Samir Toplak radi odličan posao. Svake godine kreće ispočetka i uvijek pronađe način kako biti konkurentan - upozorava trener bijelo-plavih.


Toplak je ujedno, trenutačno, trener s najdužim stažem na klupi istog kluba u HNL-u, a Zekić je odmah iza njega.


- Da, samo što izgledam starije nego on - duhovito je primijetio Zekić pa dodao:


- Sve što mogu poželjeti Toplaku jest neka ostane što duže na klupi Intera.


Naravno, ta želja ne uključuje Toplakov uspjeh u ovom okršaju.
Haris ili Pilj

Osijek taj susret neće dočekati s najjačim raspoloživim snagama. Izvan konkurencije su Guti, koji ima tri žuta kartona i već se sunča u Brazilu, te Robert Mudražija, koji je dobio neugodan udarac u koljeno u Velikoj Gorici, pa nije posve spreman za nastup, što je do neke mjere pokvarilo planove koje je imao trener za susret s Interom.


- Planirao sam nešto mijenjati u napadu, ali sam od toga odustao jer sam prisiljen učiniti već dvije promjene u momčadi zbog više sile. Dobro smo odigrali dva posljednja susreta, pa premda nisam bio zadovoljan učinkom nekih pojedinaca, neću se upuštati u dodatne promjene na kraju polusezone - otkrio je Zekić.


Gutija će zamijeniti Danijel Lončar, a dvojba je oko alternacije za Mudražiju. Opcije su Haris Hajradinović ili Marin Pilj. Dvojba postoji zbog nešto dubljih takitčkih stvari. Naime, Marin Pilj, kad god uđe s klupe, donese energiju i živost. Njegov angažman povuče i ostatak momčadi, a Hajradinović, pak, nije takav tip. Ako ga staviš na klupu, onda si ga mogao ostaviti i na tribinama. Zato se logičnim čini da će on početi utakmicu.


- Ne znam ni sam. Ispada kako je Pilj žrtva svoje volje i velikog angažmana koji pokaže kad uđe u igru s klupe. Nerijetko su takve stvari iznimno važne za konačan cilj. On nam je velik dobitak ove jeseni, bori se za sebe i momčad, skroman je i vrlo vrijedan pa me pomalo peče savjest što mu ne dajem priliku od prve minute. Odlučujem u uvijek u funkciji rezultata, a on nam će nam i sada biti primaran. Vidjet ćemo - ostavio je otvorenu tu jednu dvojbu Zekić.
Ostalo će biti isto kao i protiv Gorice, jer Osijek je tamo odigrao vrlo zrelu utakmicu. Isto se očekuje i protiv Inter Zaprešića pa nema potrebe za prevelikim rotacijama. Ključ će, kao i uvijek, biti samo u zdravom i kvalitetnom pristupu. Bijelo-plavi prije svega moraju istrčati tu utakmicu...


Dalibor Keler
Inter
KLJUČ OPET U PRISTUPU
Zoran Zekić

trener NK Osijek

- Na treninzima prošlih sedam dana osjetio sam kako nismo baš sto posto unutra, no momčad je pokazala kako ima karakter i osobno vjerujem u njega. Treba nam samo mala iskra koja će nas zapaliti za taj posljednji izazov i vjerujem kako ćemo je pronaći.
Samir Toplak

trener NK Inter

- Naravno da razmišljam kakvi će biti uvijeti za igru, ali protiv toga se ne može, uostalom kako bude nama, tako će biti i Osijeku. Važno je da se što bolje priviknemo na takav teren. Mi smo u Gradskom vrtu bez ikakvog impretaiva, ali nadam se za nas povoljnom rezultatu.
OSIJEK - INTER ZAPREŠIĆ

Početak: subota, 15 sati

       Malenica       Kelava

       Grgić       Bosec

       Škorić       Prenga

       Lončar       Muhar

       Janža       Čeliković

       Pušić       Brezovec

       Bočkaj       Postonjski

       Hajradinović       Burzanović

       Henty       Vukčević

       Boban       Adžaja

       Marić       Andrić

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 18.500

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)
18. kolo
PETAK

Lokomotiva - Gorica

SUBOTA

15 sati

Osijek - Inter Zaprešić

17.30 sati

Slaven Belupo - Rijeka

NEDJELJA

15 sati

Dinamo - Hajduk

17.30 sati

Istra 1961 - Rudeš
TABLICA
1.Dinamo       17       13       3       1       31:9       42

2.Rijeka       17       9       6       2       31:16       33

3.Osijek       17       9       4       4       32:18       31

4.Lokomotiva       17       9       3       5       30:16       30

5.Gorica       17       8       2       7       21:20       26

6.Hajduk       17       5       8       4       27:24       23

7.Inter       17       5       2       10       20:35       17

8.Slaven B.       17       2       9       5       19:25       16

9.Istra 1961       17       3       3       11       19:35       12

10.Rudeš       17       0       3       14       9:42       3
MEĐUSOBNI SUSRETI
OSIJEK – INTER**46**26**12**8**72:44
Najčitanije iz rubrike