Sport
ZEKIĆ DOČEKAO KRAJ UTAKMICE VISOKO UZDIGNUTIH RUKU

Pobijedili smo, izborili polufinale i to je u ovom trenutku najvažnije
Objavljeno 6. prosinca, 2018.

Vezani članci

BIJELO-PLAVI U POLUFINALU KUPA HRVATSKE

Bočkaj i Henty pogodili za plasman Osijeka među četiri najbolje momčadi

Nakon susreta četvrtfinala hrvatskog Kupa treneri Osijeka i Hajduka bili su prilično mirni. Nije Zorana Zekića obuzela euforija zbog ulaska u polufinale, niti je Siniša Oršečanin bio pretjerano nesretan zbog ispadanja, jer je ustvrdio kako je njegova momčad odigrala hrabru i dobru utakmicu u Gradskom vrtu. Zoran Zekić je, pak, žalio što njegova momčad pitanje pobjednika nije riješila ranije, jer je za to imala dobre prilike.


- Pobijedili smo teže negoli smo trebali. Imali smo ugodnih 2:0 i nakon toga dvije velike prilike za treći pogodak koje nismo iskoristili, što nas je na kraju koštalo težeg puta do plasmana u polufinale. Hajduk je u drugom poluvremenu uspio smanjiti zaostatak i uvesti nas u nervozu, ali nije nam nakon toga stvorio neke veće prilike. Mi možda nismo energetski bili na očekivanoj razini, jer i sami znate koliko smo problema donedavno imali s ozljedama, pa nije neočekivano da nam neki važni igrači nisu u idelanom stanju. Međutim, pobijedili smo, izborili polufinale i to je u ovom trenutku najvažnije - rekao je Zoran Zekić, trener Osijeka.


Nakon dugo vremena Petar Bočkaj opet je morao zaigrati na poziciji lijevog beka, a u akciji je gotovo cijeli susret bio i Ezekiel Henty. Obojica su bili strijelci.


- Zadovoljan sam Hentyjevim angažmanom. Što se Bočkaja tiče ni on ni ja ne volimo kada mora igrati na poziciji lijevog beka. Ovaj put se stavio u službu momčadi, odigrao odgovornu utakmicu i to je sasvim dovoljno za zadovoljstvo - zaključio je Zekić.


Siniša Oreščanin bio je miran i ponosan na partiju svoje momčadi unatoč negativnom rezultatu.


- Dojmovi su dvojaki. Osijeku čestitke na pobjedi jer se nogomet igra za pogotke. Mi smo dobro ušli u utakmicu, bili smo hrabri, unatoč mladoj momčadi. Osijek je žestok domaćin koji želi ugurati suparnika u kazneni prostor. Igra na mahove, baš takvi trenuci koštali su nas dva pogotka. Mislim da je rezultat nakon prvog dijela bio malo okrutan za nas. U nastavku smo obavili neke promjene u momčadi koje su nam donijele željene pomake i smanjenje rezultata. Istina, mogao je Osijek u početku drugog dijela riješiti pitanje pogotka, ali kada se to nije dogodilo mi smo preuzeli kontrolu i činilo mi se kako je bliže bilo naše izjednačenje koje se nije dogodilo, nego treći pogodak domaćina. No, ono što smo prikazali kod mene podgrijava optimizam za budućnost - rekao je Oreščanin.


Bio je upitan i za igru vratara Marina Ljubića koji je imao nekoliko loših reakcija i krivac je za drugi pogodak Osijeka.
- Mislim da je na njega utjecala situacija s početka susreta kada se sudario s Marićem. Griješio je, ali ne trebamo sad pucati u njega - zaključio je Oreščanin. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike