Novosti
HDZ SVEČANO OBILJEŽIO 29 GODINA OD OSNUTKA STRANKE U OSIJEKU DAVNE 1989.

Anušić: Glavni cilj HDZ-a je dolazak na vlast u Osijeku!
Objavljeno 6. prosinca, 2018.

Podršku osječkom HDZ-u u povodu 29 godina od osnivanja ove stranke u Osijeku, u srijedu je u Malu dvoranu Gradskog vrta došao dati i glavni tajnik ove stranke te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.


On je ovom prilikom izjavio kako je ujedno došao dati i potporu kandidatima i kandidatkinjama HDZ-a koji se bore na predstojećim izborima za gradske četvrti i mjesne odbore grada Osijeka, jer u HDZ-u otvoreno priznaju kako im je glavni cilj na izborima 2021. preuzeti vlast u gradu Osijeku. Naime, iako je osnivačka skupština HDZ-a grada Osijeka održana 18. studenoga 1989., proslava obljetnice pomaknuta je čak 13 dana ranije kako bi se dogodila prije nadolazećih izbora, a koji se održavaju u nedjelju, 9. prosinca.


- Danas sam došao u Osijek kako bismo obilježili 29 godina od osnivanja HDZ-a u Osijeku, ali sam došao i dati potporu našim kandidatkinjama i kandidatima za mjesne odbore u gradu Osijeku. Očekujemo izvrstan pobjednički rezultat u Osijeku. Naime, HDZ je nakon dugog niza godina u gradu u Osijeku kompaktan i snažan. Pobijedili smo na izborima za Osječko-baranjsku županiju, a župan Ivan Anušić odlično vodi županiju. Stoga vjerujem da će ovi izbori pokazati snagu HDZ-a. Očekujem da ćemo biti najjači i da će to biti uvod u buduće pobjede HDZ-a u Osijeku - poručio je Jandroković.


Predsjednik županijskog HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić komentirao je kako su nadolazeći izbori možda beznačajni, ali za HDZ u Osijeku od iznimne su važnosti. To su izbori najnižeg ranga, ali su za HDZ to izbori broj jedan od važnosti. Treba reći da smo nakon dugo vremena, točnije punih 12 godina, uspjeli ostvariti rezultat i preuzeti odgovornost za vođenje Županije. Ono što smatram da je nužno jest to da Osječko-baranjska županija prodiše punim plućima, a to je grad Osijek, odnosno pobjeda HDZ-a u Osijeku. U ovom trenutku dijeli nas još dvije i pol godine od idućih izbora i HDZ je na prošlim izborima ostvario najbolji rezultat za Gradsko vijeće, ali nismo uspjeli dobiti gradonačelnicu, ali već sada počinjemo se pripremati za tu ulogu i pobjedu 2021. Zato su ovi izbori iznimno važni, jer će pokazati tendenciju kojom HDZ ide i snagu koju ima ovdje u Osijeku, poručio je Anušić.
Podsjetimo, osnivačka skupština HDZ-a grada Osijeka održana 18. studenoga 1989. godine, u Studentskom centru u Osijeku, samo nekoliko mjeseci nakon osnivačke skupštine HDZ-a koja je održana 17. lipnja 1989. godine u barakama NK Borac na Jarunu, a na kojoj je od 48 nazočnih 29 bilo iz Osijeka. Inače, u srijedu su na povijest, ali i put kojim žele da ova stranka ide u budućnosti, svojim govorima pred okupljenim stranačkim tijelom podsjetili Gordan Jandroković, Ivan Anušić i predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić. N.Z.Eberhard.
GORDAN JANDROKOVIĆ,

glavni tajnik HDZ-a

HDZ je nakon dugog niza godina u Osijeku kompaktan i snažan. Pobijedili smo na izborima za Osječko-baranjskoj županiji, a župan Anušić odlično vodi županiju i ovi će izbori pokazati snagu HDZ-a.
BEZ KOALICIJA
HDZ na izbore za gradske četvrti prvi put izlazi sam, bez ikakvih koalicija, a bit će to i prvi izbori mladom Ivanu Radiću koji je upravo u prosincu prošle godine preuzeo funkciju predsjednika osječkog HDZ-a. "Mi prije četiri godine na razini grada nismo odnijeli pobjedu. Sada imamo liste za 14 od 15 gradskih četvrti i mjesnih odbora i dokazana imena. Jedini mjesni odbor za koji nećemo imati listu je Klisa", poručuje Radić.