Novosti
SASTAJE SE PROGRAMSKO VIJEĆE

Rasprava o programu HRT-a za 2019.
Objavljeno 4. prosinca, 2018.
Programsko vijeće HRT-a na sjednici najavljenoj za petak 7. prosinca trebalo bi dati mišljenje o programu rada Hrvatske radiotelevizije za 2019., ali i raspraviti izvješće o ostvarivanju ciljeva i obaveza iz Ugovora HRT-a s Vladom za prvo polugodište ove godine. Najavljeno je i kako bi Programsko vijeće trebalo raspravljati o praćenju ispunjavanja obaveza HRT-a definiranih Zakonom o HRT-u tijekom ove godine i, između ostaloga, o izvješću o radu Programskog vijeća i provedbi zakonski utvrđenih programskih načela i obveza javne radiotelevizije od 1. siječnja do 31. prosinca 2017.

Programsko vijeće na ovoj sjednici neće, prema predloženom dnevnom redu, raspravljati o izboru četvero novih članova, budući da predsjedniku Zdravku Kedži i članovima Nedi Ritz, Saši Miloševiću i Ivici Maštruku mandat istječe sredinom prosinca.

Poziv za izbor novih članova bio je objavljen sredinom studenoga, a krajnji rok za podnošenje kandidature nadležnom saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije bio je 1. prosinca, uključivši i one kandidature koje su tog dana bile poslane poštom.H