Regija
ADVENT U GRADU HEROJU OD 1. DO 24. PROSINCA

U Vukovar dolaze djeca
iz cijele Hrvatske
Objavljeno 27. studenog, 2018.
VUKOVAR - Advent u Vukovaru, u trajanju od 1. do 24. prosinca ove godine donosi mnoge novitete, a namijenjen je ponajprije mladima i djeci - rečeno je jučer u vukovarskoj gradskoj vijećnici na predstavljanju niza događanja u navedenom razdoblju. Programi na Trgu Republike Hrvatske organizirani su od Grada Vukovara, Turističke zajednice Grada Vukovara i tvrtke Organizatori bez granica, a u gradskom budžetu osigurano je u tu svrhu 150.000 kuna.

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček predstavio je aktivnost "SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru" u sklopu koje će se u gradu heroju okupiti djeca iz svih dijelova Hrvatske, a koja će se uz glazbu, ples, glumu i kreativne radionice družiti s Vukovarcima i sklapati nova prijateljstva.

- Manifestacija je to koja će najmlađim Vukovarcima ove godine uistinu ostvariti mnoge dječje želje, a u posjet će im tijekom četiri adventska vikenda pristići više od 600 mališana iz svih krajeva Hrvatske. Tako će male Vukovarce posjetiti vršnjaci iz Dubrovnika, Vodica, Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca, Sunje, Okučana, Zagreba, Karlovca, Osijeka, Vinkovaca i drugih hrvatskih gradova - kazao je Pavliček. Također, u sklopu nadolazećih adventskih aktivnosti u Vukovaru organizirat će se i prigodna humanitarna akcija "Vukovarski adventski kalendar dobrote" namijenjen obiteljima s troje i više djece iz Vukovara, a Pavliček je pojasnio kako će djeca u kreativnim radionicama izrađivati ukrase za 24 božićna drvca koja će se na Badnjak i uručiti tim obiteljima, a uz njih i prigodne igračke i božićne poklone.

K tome, tijekom četiri adventske nedjelje, kada će se i paliti svijeće na adventskom vijencu u pješačkoj zoni i u Dvorcu Eltz kao dio programa 21. Adventskih svečanosti, bit će predstavljena i hrvatska nematerijalna baština nastupom KUD-ova iz Vukovara, ali i drugih dijelova Hrvatske. Predviđeni su i razni koncerti, nastupi mađioničara te već tradicionalno puštanje lampiona "Nebo puno želja" kao i žive jaslice. S.Butigan
Grijani šator i klizalište na trgu
Svečano otvorenje Adventa u Vukovaru bit će 1. prosinca na glavnom gradskom trgu, u 17 sati, uz nastupe poznatih pjevačkih imena - Zaprešić Boys, Marina Tomašević, grupa Meritas, Jelena Radan, operna pjevačica Antonela Malis, klapa Stine, dječji zbor Vukovarski golubići, kao i plesne grupe Atomi, Venera i Mambo, te Mažoretkinja grada Vukovara. Program se održava u grijanom šatoru uz klizalište na Trgu RH gdje je i Božićni sajam od četvrtka do nedjelje od 9 do 22 sata. Bit će tu i Kutak Djeda Božićnjaka. Klizalište se otvara 6. prosinca.
Možda ste propustili...

MALIŠANI SE VRAĆAJU U LIPNJU

Pri završetku obnova vrtića

PRIJAVE ZA UPIS DJECE PODNOSE SE DO 17. SVIBNJA

U vinkovačkim je vrtićima 80 mjesta više nego lani

Najčitanije iz rubrike