Sport
KUP EHF-A

Našičani čekaju bečki
ždrijeb i proljeće u Europi
Objavljeno 26. studenog, 2018.
Agresivnost i prgavost Grka može nam biti dobra pouka, rekao je trener NEXE-a Hrvoje Horvat

Jedan od sezonskih ciljeva ostvarili su rukometaši NEXE-a. Pobjedom nad Olympiacosom i u drugom susretu trećeg pretkola Kupa EHF-a plasirali su se u skupine tog europskog natjecanja. Treći put u posljednjih pet godina igrat će u skupinama EHF Kupa, a to im je pošlo za rukom drugu godinu zaredom. Sada mirno očekuju proljeće u Europi, ali prije svega, i bečki ždrijeb koji je na rasporedu u utorak. U kojemu će Našičani "POT-u" biti, znat će se kada se budu kompletirali svi parovi i kada bude poznato svih 16 sudionika skupina.

Unatoč kapitalu od tri pogotka s Pireja, prolazak u skupine nije bio lagan, što na kraju sugerira konačni rezultat. Grci su se jako dobro držali u prvom poluvremenu, stalno imali prednost, šest minuta prije odlaska na odmor i tri pogotka prednosti (9:12), što je unijelo nespokoj u našičke redove. Ipak, nisu pokazali nervozu, premda da su Grci ostvarili samo još pogodak više, to bi im jamčilo prolazak u skupine. Već do odmora NEXE je stigao do minimalnog vodstva, a nakon desetak minuta drugog poluvremena i stalnog igranja u "egalu" ipak je na kraju presudila kvaliteta. U posljednjoj minuti NEXE je imao šest pogodaka prednosti, pa su Grci na kraju uspjeli doći samo do počasnog pogotka. Prolazak igrača NEXE-a nagrađen je velikim pljeskom našičke publike koja će i na proljeće gledati kvalitetan rukomet u svojoj dvorani. Jer, potencijalni suparnici doista su ugledni, među njima ima i nekadašnjih prvaka Europe, sudionika Lige prvaka. No, sve ćemo doznati u utorak kada je ždrijeb. Dotada NEXE očekuje daleko gostovanje kod bjeloruskog Meškova. A isto tako, susret s Olympiacosom pokazatelj je koje segmente igre Hrvoje Horvat mora popraviti ne bi li bar i sljedeće polusezone ostvarili identičan plasman u EHF Kupu, kao i lani kada su igrali četvrtfinale, a malo ih je dijelilo od nastupa na Final fouru.

- Nije bilo lako, premda rezultat drukčije govori. Nismo bili spremni na dozu agresivnosti i prgavosti koju su Grci donijeli sa sobom. To nam je sigurno dobra opomena za dalje - rekao je trener NEXE-a Hrvoje Horvat, kojeg do nastupa u skupine EHF-a očekuju još izazovi u SEHA ligi.

- Imamo do kraja ovog dijela polusezone još pet utakmica. Moramo se sjetiti prošlog prosinca kada smo prikazivali najlošiji rukomet. Zato ove utakmice moramo odraditi na što kvalitetniji način - rekao je Horvat.

Krešimir Lacković
OZLJEDA RADOVANOVIĆA
Tijekom susreta s Olympiacosom ozlijedio se vratar NEXE-a Mihailo Radovanović. O koliko je teškoj ozljedi riječ tek će se doznati nakon pregleda.
NEXE        30 (14)

OLYMPIACOS        25 (13)

NAŠICE – ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 1950. Sudci: Georgi Doychinov, Yulian Goretsov Delegat: Janko Pozeznik (Slovenija).

NEXE: Šipić 5, Gadža 7, Leban 1, Eter 2, Zrnić 7 (3), Mrđenović, Barišić-Jaman, Car (4+1), Buvinić 4, Radovanović (6), Jelinić, Vida, Lončar, Tomić 2, Jaganjac 2, Vozab.

OLYMPIACOS: Kritikos 1, Tziras 10/2, Karampourniotis, Toniazzo 3, Jimenez-Reina 5, Terlecki (4+1), Asvestas, Kandylas, Bubalo 1, Tsilimparis (1), Arsić (5), Arapakopoulos 1, Delichristos, Tsilis 4.

SEDMERCI: NEXE: 5 (3); Olympiacos 4 (3); ISKLJUČENJA: NEXE 16 minuta (Mrđenović, Tomićč 2+2, Šipić, Gadža, Leban, Jaganjac 2). Olympiacos 14 minuta (Karampourniotis, Toniazzo 2+2+2, Jimenez-Reina 2).Olympiacos 14 minuta (Karampourniotis, Toniazzo 2+2+2, Jimenez-Reina 2).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike