Kultura
KONCERT U ZAGREBU

50 godina Davora Bobića
Objavljeno 19. studenog, 2018.
ZAGREB - Autorski koncert u povodu 50. obljetnice života skladatelja Davora Bobića održat će se večeras (utorak, 20. studenoga) u 19.30 u koncertnoj dvorani "Blagoje Bersa" Muzičke akademije u Zagrebu.
Na programu je dio opusa kompozitora Davora Bobića inspiriranog židovskom kulturom. Koncert je posvećen Njezinoj Ekscelenciji Zini Kalay Kleitman, veleposlanici Izraela, uoči odlaska u diplomatsku mirovinu.
Na početku bit će izvedena kompozicija za glas i gudače "Jephta" (2009.) u uzvođenju sopranistice Klasje Modrušan i Zagrebačkih solista. Slijedi kompozicija za violinu i gudače "Koraci kroz Yad Vashem" (2016.) u izvođenju violonistice Rute Bobić i Zagrebačkih solista, a na kraju je Molitvena kantata "Amida" (2018.) za naratora, sole, zbor, gudače i udaraljke. Narator će biti osječki glumac Ivan Ćaćić uz nastup Antonije Dunjko (sopran), Marka Antolkovića (tenor), Komornog zbora Capella Odak i Zagrebačkih solista. Dirigentica će biti Jasenka Ostojić.
Davor Bobić rođen je 1968. Varaždinu. Voditelj je Odsjeka za Glazbenu umjetnost na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, sada Akademiji za umjetnost i kulturu. D.Kć.
2014.

postaje redoviti profesor na AUK Osijek, gdje je od 2003.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike