Crna kronika
NAKON SMRTI DVAJU VOZAČA KOD DONJEG MIHOLJCA

Peti vikend zaredom završio tragedijom na prometnicama Osječko-baranjske županije
Objavljeno 19. studenog, 2018.
DONJI MIHOLJAC

I peti vikend zaredom nastavljaju se tragedije na cestama Osječko-baranjske županije. Posljednja je za posljedicu imala smrt dviju osoba, a još su dvije teško ozlijeđene. U sudaru dvaju automobila u blizini Donjeg Miholjca poginula su oba vozača. Nesreća se dogodila u subotu oko 17 sati.

Iz još neutvrđenih razloga na ravnoj dionici ceste između Svetog Đurđa i Donjeg Miholjca došlo je do izravnog sudara dvaju automobila. Od posljedica teških ozljeda na mjestu nesreće poginula su oba vozača dok su još dva putnika teže ozlijeđena. Vozilom hitne pomoći obojica su prevezena u bolnicu. Kako doznajemo, s obzirom na to da rezultati očevida nisu bili poznati do zaključenja teksta, poginuli su vozači iz miholjačkog kraja, 40-godišnjak iz Svetog Đurđa i 62-godišnjak iz Bočkinaca. Stariji se vozač iz smjera Miholjca vraćao kući u Bočkince, a mlađi je iz Đurđa vozio automobil prema Miholjcu. Sudar se dogodio na uskoj cesti prepunoj zakrpa. S obzirom na to da su automobili nakon sudara zauzeli oba kolnička traka, promet između Svetog Đurđa i Donjeg Miholjca bio je nekoliko sati u prekidu zbog intervencije liječnika i policijskog očevida. Vozila koja su se kretala prema Osijeku, odnosno Virovitici, preusmjeravana su na alternativni prometni pravac preko Radikovaca i Črnkovaca. Kako neslužbeno doznajemo, poginuli vozači su se poznavali.

Policijska uprava osječko-baranjska upozorila je na činjenicu da je ovo peti vikend zaredom s poginulim osobama u prometu. Tri su osobe u trima prometnim nesrećama poginule u Baranji te još tri osobe u dvjema prometnim nesrećama na miholjačkom području. Crni niz prometnih nesreća za vikend počeo je rano ujutro 20. listopada kada je na takozvanoj Tenkovskoj cesti između baranjskih mjesta Batina i Zmajevac u sudaru policijskog kombija i kamiona poginuo 32-godišnji policajac, a njegov radni kolega teško je ozlijeđen. Policajci su se vraćali kući sa smjene na graničnom prijelazu Batina.

Druga se nesreća s poginulom osobom također dogodila u Baranji, ovaj put u Švajcarnici. Kasno navečer 26. listopada život je izgubio 32-godišnjak. On je u Tadijanovićevoj ulici obilazio automobil 20-godišnjaka, no prilikom vraćanja u desni kolnički trak zadnjim dijelom svog auta udario je u prednji kraj vozila 20-godišnjaka. Oba auta tada slijeću s ceste i udaraju u nekoliko ograda i zabijaju se u stabla. Stariji vozač poginuo je na mjestu nesreće, mlađi je teže ozlijeđen.

Sedam dana kasnije cesta između Donjeg Miholjca i Viljeva bila je kobna za mladog Talijana. I ta se nesreća dogodila prilikom pretjecanja. Vozač automobila virovitičkih oznaka u kojemu se nalazio 24-godišnji Talijan počeo je obilaziti kamion i u tom je trenutku došlo do kontakta između vozila. Automobil potom slijeće s ceste i nakon višestrukog prevrtanja zaustavlja se na oranici. Mladi je Talijan poginuo, a druga dva mladića koja su bila u autu teško su ozlijeđena. Poginuli mladić je prije nekoliko godina pohađao jedan semestar na Medicinskom fakultetu u Osijeku. U Italiji je završio medicinu, tamo se i zaposlio, a u Slavoniju je došao posjetiti brojne prijatelje koje je stekao za vrijeme šestomjesečnog boravka u Osijeku. Nažalost, posjet je završio tragedijom.

Treća nesreća s poginulom osobom u Baranji zbila se 10. studenoga na obilaznici kod Darde, a poginuo je 73-godišnji vozač bicikla. Na njega je automobilom naletio 29-godišnjak. Zbog neprilagođene brzine, prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio bicikla koji se kretao u istom smjeru. Od siline udara, 73-godišnjak je odbačen na travu. Preminuo je na mjestu nesreće.

S posljednjom nesrećom broj poginulih osoba na prometnicama Osječko-baranjske županije u ovoj godini povećao se na 26. Zbog te zabrinjavajuće brojke iz Policijske uprave osječko-baranjske apeliraju na vozače da prilagode brzinu uvjetima na cesti i poštuju prometne propise. Opreznijom vožnjom smanjit će se i prevelika smrtnost na cestama. Iz policije su najavili i pojačanu kontrolu tijekom vikenda, s naglaskom na brzinu.

Lidija Aničić/Sandra Lacić
U pet prometnih nesreća u manje od mjesec dana poginulo je šest osoba
Najčitanije iz rubrike