Sport
KUP EHF-A

Hrvoje Horvat: Ne smijemo nasjesti na grčke provokacije
Objavljeno 17. studenog, 2018.
Prvi susret 3. pretkola Kupa EHF-a u dvorani Melina Mercouri na Pireju igra se u nedjelju, u 18 sati

Stigao je najvažniji dio (polu)sezone za rukometaše NEXE-a. U nedjelju, u 18 sati, u dvorani Meline Mercouri na Pireju s početkom u 18 sati grčki Olympiacos ugostit će hrvatskog viceprvaka u 3. pretkolu EHF Kupa.

Našičani u predstojeća dva susreta (uzvrat je 24. studenoga, u Našicama), nemaju pravo na pogrešan korak. Riječ je o knock-out fazi i samo će sveukupni pobjednik igrati u skupinama EHF Kupa. NEXE-u bi to bilo treći put u povijesti, a igranje u skupinama drugog po rangu europskog klupskog natjecanja svakako je klupski cilj sezone. Stoga određeni pritisak sigurno postoji.

- Razlika je sigurno u odnosu na prvenstvenu utakmicu. Jedan poraz možeš ispraviti, ovdje u dvije utakmice vrlo malo imaš prava na pogrešku. Igrači su sigurno svjesni što nas očekuje, premda smo mi o Olympiacosu tek počeli razmišljati kada smo odradili posljednju utakmicu protiv Vardara. Idemo utakmicu po utakmicu, svaka sljedeća utakmica nam je najvažnija u sezoni - izjavio je trener NEXE-a Hrvoje Horvat uoči puta prema Grčkoj.

Zajedno sa stručnim stožerom, sigurno je dobro proučio igru Olympiacosa?

- Dobili smo, vjerujem, sve potrebne informacije. Naravno, gledali smo i snimke njihovih utakmica. Očekujem kako će pred domaćom publikom biti čvrsti, agresivni, s mnogo kontakta. Sigurno će biti i sitnih provokacija, na koje moramo biti spremni i nikako ne smijemo na njih nasjedati. Dosta toga pokušavaju igrati na nepostavljene obrane. Svaku i manju pogrešku u napadu kažnjavaju preko dva njihova krila grčkih reprezentativaca, vrlo brzih igrača, koji će koristiti svaku prigodu. Uz to, moramo svakako obratiti dodatnu pozornost na njihova dva vrlo iskusna golmana.

Znači, cilj je što češće ih natjerati da Grci napadaju na postavljenu obranu?

- Sigurno će nam trebati strpljenja. Ne smijemo srljati i upadati u crne rupe. Oni će sigurno pokušati koristiti svaku prigodu kako bi nas natjerali na jurnjavu, jer nas samo tako mogu iznenaditi. Mi ne bježimo od uloge favorita. Cilj nam je plasman u skupine EHF Kupa i prije svega moramo odigrati našu igru kakva nas je krasila dobar dio ove sezone. Bude li tako, mislim da većih problema neće biti.

Poznato je kakvi su nogometni i košarkaški navijači Olympiacosa. A kakvi su rukometni? Dvorana ima 3000 mjesta. Bude li puna, mogla bi se stvoriti doista vatrena atmosfera.

- Na rukomet dolaze također i nogometni navijači. Znači, Olympiacos u svim svojim sportskim sekcijama ima fanatičnu publiku koja će biti "osmi igrač" njihovim rukometašima, i u takvoj atmosferi oni će učiniti sve kako bi ostvarili dobar rezultat uoči uzvrata u Našicama.

Što se tiče našičkog sastava upitan je nastup Turčina Cana Celebija, koji ima problema s koljenom. Također, problema s preponama ima reprezentativac Marin Šipić za kojeg se vjeruje da će biti osposobljen. Najveći problem za "gromove" je što im je ritam utakmica prilično rascjepkan i uz dugačke stanke između dvije utakmice. A sada slijedi razdoblje u kojem će u mjesec dana odigrati sedam utakmica.

- Bez obzira na to što nas tri dana nakon uzvrata s Olympiacosom očekuje gostovanje kod Meškova, iskreno, više volim kada igramo u ovako nekom zgusnutijem ritmu negoli kada su velike stanke između dvije utakmice. Ovako su "glave" više unutra. A uz to, za mjesec dana će stanka u prvenstvu. Vrijedi zato zapeti - zaključio je Horvat.

Susret Olympiacos - NEXE igra se u nedjelju, s početkom u 18 sati.

Krešimir Lacković
DRUGI PUT S GRCIMA
NEXE će se drugi put sastati s nekim grčkim klubom u EHF Kupu. U 2. pretkolu, u sezoni 2013./2014., sastali su se s Diomidis Argousom. Našičani su prošli, ali nije bilo lako. U Našicama je bilo 26:22 za NEXE, u uzvratu 31:28 za domaćina. “Gromove” je tada vodio Zdenko Kordi, a od sadašnjeg sastava tada su igrali samo kapetan Mrđenović, vratar Perica Lelić i današnji pomoćni trener Franjo Lelić, koji je tada bio među najboljim strijelcima.
Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike