Novosti
“OSVETA” MRTVOG PARTIZANA

Rade Končar u Splitu pao na nogu 65-godišnjaku
Objavljeno 7. studenog, 2018.

Muškarac (65) koji je u srijedu ujutro, oko 4.20 sati, na Bačvicama srušio spomenik Radi Končaru, a koji mu je naposljetku pao na nogu, teško je ozlijeđen i čeka ga operativni zahvat, doznaje se u KBC-u Split.

Ozlijeđeni muškarac oko 5 sati prvo je primljen na Hitni kirurški prijam odakle je nakon ukazane liječničke pomoći i zbog težine ozljeda upućen na daljnje bolničko liječenje na Odjel traume gdje ga očekuje operativni zahvat. "Nama je u ranim jutarnjim satima doveden pacijent s težom tjelesnom ozljedom (prijelom određenog dijela tijela nastao djelovanjem mehaničke sile). Njegovo stanje je stabilno, pacijent za sada nije ničim ugrožen i bit će podvrgnut operativnom zahvatu čime će se ozljeda sanirati", kazao je za Hinu Bruno Lukšić, voditelj Odjela traume i splitske bolnice. Neslužbeno se saznaje da je u pitanju prijelom kosti noge. Policija čeka da se muškarac koji je bistu srušio oporavi, pa da se s njim u bolnici obavi razgovor kako bi se završilo kriminalističko istraživanje.

Rušenje spomenika Radi Končaru najoštrije je osudila i gradska uprava u čijem se priopćenju ističe da je to čin neodgovornog pojedinca i ne izražava mišljenje građana slobodnog i tolerantnog Splita. "Vjerujemo kako će nadležne institucije primjereno kazniti počinitelja. Grad Split jutros je, prema saznanju o ovom činu, angažirao tvrtku koja će nakon policijskog očevida sanirati štetu i spomenik vratiti u prvobitno stanje", stoji u priopćenju.

Predsjednik Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Splita Josip Milat kaže da rušenje spomenika Radi Končaru u Splitu nije samo vandalski i necivilizacijski čin pojedinca. "I malom djetetu je jasno da nekoliko tisuća srušenih, devastiranih i po nekoliko puta oskrnavljenih spomen-obilježaja antifašizmu, ne samo u Splitu nego i diljem Lijepe Naše, nije moguće svesti na djela neodgovornih pojedinaca", kazao je Milat.H

Možda ste propustili...