Sport
VEČERAS SUSRETI 3. KOLA LIGE PRVAKA U SKUPINAMA E-H

Novi povratak Cristiana Ronalda na Old Trafford, Lopetegui liječi rane
Objavljeno 23. listopada, 2018.

Skupine E-H večeras će prve odraditi 3. kolo Lige prvaka, a od osam utakmica svakako najviše pozornosti privlači ona na Old Traffordu, gdje Manchester United dočekuje Juventus. To označava i novi povratak Cristiana Ronalda na kultni stadion, gdje je igrao šest sezona te s "crvenim vragovima" osvojio sve.


Još je veću "eksploziju", pogodaka i trofeja Portugalac ostvario igrajući u Real Madridu, s kojim je prvi put gostovao na nekadašnjem domaćem terenu. I presudio svom bivšem klubu, zabivši dva od tri pogotka u osmini finala, uključujući i onaj na Old Traffordu koji je odveo "kraljevski" klub u sljedeći krug. Ronaldo je ovog vikenda zabio svoj 400. pogodak u ligama "petice", prvi kojemu je to uspjelo, u remiju protiv Genoe, koja je tako prekinula savršeni ulazak Juventusa u novu sezonu, deset pobjeda u Serie A i Ligi prvaka. M. United i Juventus do sada su odigrali 12 utakmica, sa po pet pobjeda svakome, a posljednji ogledi, prije 15 godina, pripali su Englezima. Ukupno gledajući, M. United ima dobra iskustva u posljednje vrijeme s talijanskim klubovima, dobivši posljednjih pet na Old Traffordu, dok je bez poraza u posljednjih osam. No, i "stara dama" ima svoje pozitivne nizove, s gostovanja se posljednja četiri puta vraćala pobjednički, a posljednjih osam protiv engleskih klubova nije poražena. Pod većim pritiskom definitivno je Mourinho, čija momčad ima samo jednu pobjedu u posljednjih šest susreta, no možda je derbi kod Chelseaja, gdje je u nadoknadi ispustio pobjedu, najava buđenja "crvenih vragova".
Neočekivano uoči sezone, pod velikim pritiskom već sada je trener Real Madrida Lopetegui, koji je nakon odličnog otvaranja sezone upao u "crnu rupu" iz koje kao da nema izlaza. Europski je prvak za vikend doživio novi šok, domaći poraz od Levantea na Santiago Bernabeuu, ukupno četvrti u posljednjih pet susreta, poslije kojeg se čini da je samo pitanje sata kada će dobiti otkaz. Prilika za "vidanje rana" večeras je protiv češkog prvaka Viktorije Plzen, koji je već doživio jednu "petardu", od Rome, a mogao bi i večeras platiti ceh za sve rezultatske posrtaje Reala, kojeg ipak pravi ispit čeka u nedjelju, kada se igra El Clasico.
Sličnu seriju loših rezultata za vikend je prekinuo Bayern, koji je nakon savršenog ulaska u sezonu odjednom zaboravio pobjeđivati. Nakon četiri susreta bez pobjede, od čega dva poraza, krenula je lavina kritika prema momčadi Nike Kovača, a to je izazvalo nezapamćenu reakciju Bayernovih čelnika koji su "opleli" po svim kritičarima, od novinara do bivših igrača. Izazvalo je to i oštar odgovor praktički svih njemačkih medija, koji su istaknuli kako je njihovo pravo upućivati kritike na izdanja igrača i momčadi te da su čelnici njemačkog prvaka potpuno promašili s metom napada. Gostovanje na Spyros Louis stadionu kod AEK-a pokazat će i je li kriza stvar prošlosti i mogu li Bavarci nastaviti pozitivan niz u Grčkoj, gdje nisu nikada izgubili.
Neočekivani lider skupine G nakon dva kola je CSKA Moskva, koji na pogon Nikole Vlašića ima četiri boda. Večerašnje gostovanje kod Rome moglo bi naznačiti rasplet ove skupine, odnosno tko će uz Real biti najbliže ulasku u nokaut-fazu. Rimljani su do sada pokazali dva lica u Ligi prvaka, uvjerljivo su poraženi kod Reala, dok su još uvjerljiviji bili na Olimpijskom stadionu protiv Viktorije Plzen. G. Roguljić
Današnji parovi 3. kola
Skupina E: AEK - Bayern, Ajax - Benfica

Skupina F: Šahtar - Manchester City, Hoffenheim - Lyon

Skupina G: Roma - CSKA Moskva, Real Madrid - Viktoria Plzen

Skupina H: Young Boys - Valencia, Manchester United - Juventus
Najčitanije iz rubrike