Kultura
KAZALIŠNO GOSTOVANJE

Neda Arnerić stiže u Uraniju
Objavljeno 16. listopada, 2018.
Predstava Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo Milana Raleta Nikolića, u režiji Erola Kadića, gostuje u osječkom kinu Urania u utorak, 23. listopada, s početkom u 20 sati. Ulaznice se po cijeni od 70 kuna prodaju na blagajni kina, a rezervacija je moguća na telefonskim brojevima 205-501 (od 9 do 17 sati), i 205-507 (od 17 do 21.30 sati), na e-mail info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili na FB-profilu Kino Urania & Kinematografi Osijek (Inbox).
U vlaku na relaciji Niš - Stalać- Paraćin - Beograd sretnu se, na prvi pogled dva nespojiva svijeta. On (Milić), prostodušni i dobroćudni seljak iz Stalaća, u svojim 60-ima, po stavovima čovjek koji ne pripada ni gradu ni selu. Ona (Borka), računovotkinja, u svojim 50-ima, odmjerena, emotivno zatvorena i stidljiva. Je li uistinu moguće da se u jednom danu dogodi ono što čekaju cijeli život? Postoji li ljubav na prvi pogled? Borkina i Milićeva priča dokazuju kako za ljubav nikad nije kasno.
Borku i Millića, u predstavi čiji tekst kritika ocjenjuje odmjerenim i poetičnim, glumu izvrsnom, a režiju diskretnom, obećavajući kako će gledatelje nasmijati i raznježiti te podsjetiti na to da je ljubav životna iskra uz koju je sve moguće i za koju nikad nije kasno, glume Neda Arnerić i Feđa Stojanović. Scenografiju potpisuje Nebojša Krstić, kostimografiju Ivanka Krstović, glazbu Branislav Pipović i dizajn svjetla Rade Stamenković. I.R.G.
Možda ste propustili...

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

Najčitanije iz rubrike