Sport
CIBALIA NA KRKU

Tomić: Pokazali smo kako se možemo izdignuti iznad svega
Objavljeno 26. rujna, 2018.
Jučer su nogometaši Cibalije otputovali prema Kvarneru na utakmicu šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa. Susret na Otoku u Krku igra se danas u 15.30 protiv istoimenog trećeligaša. Na put je trener Cibalije Petar Tomić poveo sve raspoložive igrače koji mogu i imaju pravo igrati ovu utakmicu koja će biti pravi test trenutne vrijednosti vinkovačkog kluba.
- Odlučili smo se na put otići dan ranije jer se utakmica igra prilično rano, a do Krka nam treba bar sedam sati putovanja, pa ne bi bilo za nas baš dobro da smo putovali na dan utakmice. Sigurno tada ne bi mogli prikazati naš maksimum, a i putovanje u jednom danu bi nas prilično izmorilo. Svi igrači koji su spremni za igru na raspolaganju su mi. Jedino naš stoper Tadić nema pravo igranja zbog crvenog kartona dobivenog protiv Slavije, a mladi Beljo je s reprezentacijom. Raspoloženje uoči ove utakmice je jako dobro i očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu protiv Krka.
Pobjeda u prvenstvenom susretu protiv Slavije podigla je samopouzdanje kod igrača.
- Svaka pobjeda donosi dozu većeg samopouzdanja, a pogotovo kada se pobjeda izbori na način na koji smo mi to učinili protiv Slavije. Dečki su odlično reagirali, pogotovo u drugom poluvremenu, kada smo imali igrača manje i svojim angažmanom nadomjestili taj manjak. Još jednom smo pokazali kako se možemo izdignuti iznad svega kada nam baš i ne ide prema planu. Ako budemo na tom nivou i protiv Krka možemo očekivati dobru utakmicu, a možda i prolaz dalje. U Kupu je sve moguće.
Cibalia gostuje kod, također, trećeligaša koji je u dosadašnjem dijelu sezone više nego uspješan. Iz šest prvenstvenih kola momčad Krka je ostvarila svih šest pobjeda. Krk je na vodećoj poziciji ljestvice trećeligaša zapada s impozantnom gol razlikom od 16:3. Za momčad Petra Tomića ovo će biti jedna od najzahtjevnijih utakmica ove sezone.
- Zbog svojeg uspjeha u prvenstvu, šest pobjeda iz šest utakmica domaćin je u ovom susretu izraziti favorit. Ipak mi ne idemo na put samo da se vozamo, već želimo sve pokušati kako bismo ostvarili uspjeh u ovom natjecanju. Tražit ćemo svoju šansu svih 90 minuta i ako se ukaže, pokušati je pretvoriti u pozitivan ishod. Domaćin je favorit, a mi želimo do uspjeha i zbog toga očekujem neizvjesnu, ali i kvalitetnu utakmicu - zaključio je trener Vinkovčana.
Najvjerojatniji sastav Cibalije: Marijanović, Kuzmić, Oršolić, Karaula, Kiš, Tustonjić, Šarić, Filipović, Pavičić, Kerić i Šest. A. Grgić
Nogometaši Cibalije susret protiv domaćeg Krka igraju danas u 15.30
Petar Tomić

trener Cibalije

Raspoloženje u momčadi uoči ove utakmice je super i očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu protiv Krka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike