Osijek
OBVEZA VLASNIKA PASA U ČEPINU

Veterinar i komunalni redar obavit će čipiranje
Objavljeno 25. rujna, 2018.
Općina Čepin velika je ruralna sredina i psi su, prema navici ljudi koji žive u naseljima, oduvijek u seoskim dvorištima. No, kako ima i onih koji se prema životinjama odnose neodgovorno, Općina Čepin podsjeća vlasnike na Zakon o zaštiti životinja koji propisuje odgovornost i obveze fizičkih i pravnih osoba radi zaštite životinja tijekom korištenja, što uključuje zaštitu njihovih života, zdravlja i dobrobiti, način postupanja sa životinjama, uvjete koji su potrebni za zaštitu životinja pri držanju.
Općinsko vijeće Čepin donijelo je Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama pronađenim izvan prirodnog staništa na području općine Čepin.
Napuštanje životinja kažnjivo je novčanim iznosom do 30.000 kuna, a mikročipiranje pasa obvezno je.
- Psi moraju biti označeni mikročipom najkasnije 90 dana od dana štenjenja. Kazna za nepoštivanje ove obveze iznosi do 6000 kuna. Obavještavamo mještane kako će mikročipiranje pasa u našoj općini provoditi djelatnici Veterinarske stanice Osijek u suradnji s komunalnim redarom po rasporedu: Čepin od 1. do 27. listopada, Livana od 29. listopada do 10. studenoga, Beketinci od 12. do 19. studenoga, Čepinski Martinci od 20. do 24. studenoga, Čokadinci od 26. do 30. studenoga. Vlasnici pasa koji se ne zateknu kod kuće u navedena vremena terenskog mikročipiranja pasa mogu se javiti u Veterinarsku stanicu Čepin na adresi: Kralja Tomislava 26, Čepin, svaki radni dan od 7 do 13 sati te od 17 do 18 sati. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike